Hoeveel bacteriën zitten er ongeveer op een stuk zeep?

Daar zitten ze toch ook?

Toegevoegd na 4 dagen:
Iedereen bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt misschien ook aan wie er daarvoor z'n handen (etc) mee gewassen heeft en hoe vies die waren... Hier http://www.larsvanstraaten.nl/Zeep.htm een verhaal dat suggereert dat je handen met (niet-desinfecterende) zeep wassen misschien nog minder schoon is dan je handen helemaal niet wassen.

Ontelbaar veel, meest niet schadelijke, bacteriën zitten er op een stuk zeep. Helemaal afhankelijk waar het ligt,hoe lang het er al ligt of het pas gebruikt is enz.

We moeten niet bang zijn voor bacteriën, sterker nog, hoe meer we ermee in aanraking komen hoe beter. Laat de kids lekker rommelen in de zandbak, dat helpt hun weerstand op latere leeftijd. In onze darmen zit een kilo (!) bacteriën die gratis vitamine K voor ons maken uit vezels die wij niet verteren kunnen. Bacteriën zitten echt overal, in je bed, je matras, toetsenbord, op bioscoopstoelen, treinstoelen en ga maar door. Dus ja ook op zeep. Hoeveel dat is hangt af van het soort zeep en hoe lang het nat ligt.

Gewone zeep gebruik je niet als ontsmettings- maar als ontvettingsmiddel. Je wast er het vuil mee van je lijf en daarmee veel bacteriën. Als er sprake van een bacterieel evenwicht is, de meeste bacteriën zijn nuttig, dan kan het helemaal geen kwaad dat ze op een stuk zeep zitten. De hoeveelheid loopt al gauw in de miljoenen tot miljarden. Beter dan desinfecterende zeep, waarmee je dat evenwicht verstoort, is ieder zijn eigen stuk zeep of een pompje met vloeibare zeep.

Dat is ook afhankelijk van de grootte van het stuk zeep.Je kunt je voorstellen,dat op een net in gebruik genomen stuk zeep, meer plaats is, dan op een stuk, dat al half afgesleten is. Maar het kunnen er ontelbaar veel zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100