Heeft iemand weleens een wollen dekbed (van Texelse schapen) gewassen en zo ja ging dat goed?

Wij hebben 4 seizoensdekbedden, die volgens het etiket alleen gestoomd mogen worden. Maar dat kost erg veel geld. Vandaar deze vraag.

Bijkomend probleem is, dat onze wasautomaat vrij nieuw is en er één is die weinig water gebruikt (energielabel A) en een dekbed groot is.

Ik zou heel erg graag willen weten of iemand hier ervaring(en) en evt. advies in heeft.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja ...ik heb zo een dekbed wel eens gewassen in de machine op het wolwasprogramma...ik heb het wel 3 keer achter elkaar gedaan en telkens tussendoor het dekbed eruit gehaald en er weer anders in terug geduwd... omdat het zo groot is, kan het niet vrij bewegen en blijft tijdens het wassen op de zelfde manier zitten als je het erin hebt gedaan... helemaal ideaal is het niet hoor... Daarna buiten laten drogen... niet gecentrifugeerd, want daar heeft wol een hekel aan.. dat drogen duurde best wel lang... als het waait helpt het wel... Daarna heb ik het dekbed flink uitgeklopt en met de stofzuiger gezogen...er kwam toen nog veel stoffigheid uit... het rook daarna wel weer lekker fris en de vlekjes waren uit de stof... en daar was het om te doen... maar of ik het weer zelf zou doen... misschien is een professionele reiniging een betere optie... Toegevoegd op 26-04-2009 19:04:36 zo heb ik ook de ondertijk gewassen die we op het waterbed hebben...die is ook met wol gevuld...

wij wassen de onze gewoon in de wasmachine op het normale programma (40 graden) en centrifugeren 'm ook (1600 toeren) en dat is tot nu altijd goed gegaan, wel buiten uithangen en NIET in de droger, uitkloppen en klaar. Wel per laag (4 seizoenen bestaat uit 2 lagen, een dikke en een dunne) in de wasmachine, niet samen. Tussendoor reiniging: uithangen als het mistig is, werkt ook erg verfrissend.

Nee. Ik kan je aanraden een dekbed met kunststof vulling aan te schaffen: licht en warm. Gaat op 95 graden in de wasmachine en is vrijwel droog als het er uitkomt. Ik kan het zo vaak wassen als ik wil. Ideaal.

Die van ons gaat gewoon in de wasmachine en ook in de droger ( met een bal) daarna flink opschudden et voila

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100