Hoe kan ik hardnekkige kalkaanslag verwijderen van doucheschermen?

Hallo,

Wat een miserie! Ik probeer kalkresten van een douchescherm te krijgen, tot nu toe zonder succes. Ik heb al bakingsoda geprobeerd, azijn, citroenen, apart, een combinatie... NIETS helpt! Hebben jullie misschien een idee? Een goed middeltje dat jullie kopen ofzo? Het gaat over een douche in huis dat we verhuren, het is zo een drie jaar niet gepoetst vrees ik. HELP!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat zeer goed helpt -zonder reclame te maken/belangen- is Antikal spray (even googlen voor prijzen!). Een soort schuimspray dat verwijdert en enige tijd beschermt. Kleine tien minuten laten inwerken en krijg je bijna alles mee weg.

Voor het echt hardnekkige gebruik ik zelf WC eend. Dit zie je al vrijwel direct belletje maken (kalk + zuur --> o.a. gasvorming). Niet te lang laten intrekken, desnoods 2x keer doen bij twijfel. Werkt ook voor kranen e.d. Ook daar niet te lang laten intrekken, kan de chroomlaag beschadigen als je het te lang doet (dit weet ik uit ervaring).

Je hebt zelf het antwoord al gegeven: NIETS helpt. Helaas ook de schoonmaakmiddelen niet. Drie jaar kalkaanslag kun je alleen maar verwijderen door het glas met een zachte doek flink te poetsen met Cif, de glazen wand vantevoren inspuiten met Antikal. Wat je ook kunt proberen is heel voorzichtig te krabben met een verfkrabber. Maar niet met de punten, want glas krast makkelijk! En je wilt ook geen krassen op het glas. De beste oplossing is de glazen wand weghalen. Vervangen door een nieuwe, te betalen uit de borg of een douchegordijn plaatsen. Is makkelijker vervangbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100