Bestaat er een apparaat voor makkelijk warm water?

De kamer waar ik op woon heeft een douche die al na 10 minuten koud word.

Nu vraag ik me af of er een soort van back to the future apparaat bestaat die je op de douchekop kan monteren ofzow, die het water verwarmt. En zo dus langer gebruik kan maken van een warme douche.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wellicht bestaat zo'n apparaat in de gelijknamige film maar in het echt niet. Wel kan je denken aan een waterbesparende douchekop (iets van een tientje) of je kan een electrische boiler van 50 liter installeren (zoek op Marktplaats). Overigens is de gemiddelde douchetijd 8,4 minuten... http://www.startpagina.nl/v/wonen/vraag/250093/gemiddelde-douche-tijd

Je kunt denken aan een doorstroomboiler, dat is een soort electrische geiser. Ik gebruik deze in een huis zonder gas en het werkt perfect, eindeloos warm water. Een goede nieuwe is rond 450 euro (van Stiebel Eltron), maar op MP vind je ook goede gebruikte. Daar komt nog een beetje installatiemateriaal bij, maar dat zal je de kop niet kosten.

Bronnen:
https://www.marktplaats.nl/z.html?query=do...

Er bestaat nog wel zoiets als een electrische douche geiser. Geen idee of ze in Europa nog bestaan en/of toegestaan zijn. https://www.google.nl/search?q=shower+head+heater

Een doorstroomapparaat kán een oplossing zijn, maar je hebt er een hele zware elektrische aansluiting voor nodig. Om het water voor je douche bij te kunnen houden heb je ong. 10kW nodig. Dat is het verbruik van 4 wasmachines (als ze staan te verwarmen). Dat vergt dus veel meer dan ergens een stekker in het stopcontact steken. Er zal in de elektrische installatie ingegrepen moeten worden anders vliegen de stoppen om je oren! Grotere boiler lijkt de betere oplossing. Als er nog ruimte in je groepenkast is, dan is dat nog wel snel aan te leggen. Met wat geluk blijft het zelfs bij een stekker in een stopcontact. Wat misschien ook nog mogelijk is, is om de temperatuur van de boiler nu hoger te zetten. Je gebruikt dan relatief meer koud water en minder warm, waardoor de inhoud van de boiler langer meegaat.

Jazeker, de oplossing is misschien i.p.v. een keuken/douche-geiser voor een bad-geiser te kiezen. De bad-geiser heeft meer vermogen. "Soorten geisers Geisers kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld. Er kan bijvoorbeeld een onderscheid worden gemaakt in het doel van het verwarmde water: -Keukengeiser heeft doorgaans een kleine capaciteit, rond de 5 liter per minuut, omdat het niet in één keer veel warm water hoeft te produceren. Het warme water wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de afwas. Soms wordt de keukengeiser gebruikt voor het warme water in de douche. Omdat de keukengeiser vaak in de keuken staat kan het in het laatste geval even duren voordat de douche warm water geeft. -Basgeisers zijn groter dan keukengeisers en kunnen een capaciteit hebben van 16 liter warm water per minuut. Ze kunnen in korte tijd een grote hoeveelheid water verwarmen, bijvoorbeeld voor het nemen van een bad." (bron)

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/wonen/klusjes...
https://groups.google.com/forum/#!topic/nl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100