Kan het kwaad om te wassen met wasverzachter?

Misschien beetje rare vraag maar kan het kwaad om bijv je lakens te wassen met wasverzachter? Ze geuren dan zo lekker en ze lijken schoon maar is er geen risico aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan geen kwaad maar een wasverzachter is geen schoonmaker. Het maakt alleen een klein filmlaagje geparfumeerde olie op je was. In principe wordt je was er viezer van.

Het kan an sich geen kwaad, TENZIJ je allergisch of overgevoelig bent voor parfums. En dan kan het verschrikkelijk zijn. Ik zou er alleen niet mijn handdoeken mee wassen, want door het laagje dat de wasverzachter achterlaat en de mate waarin het de vezel sluit, kun je je dan net zo goed proberen af te drogen met een plastic zak ; ze drogen voor geen meter meer. En dat is dan wel weer slecht voor je huid ; je moet je na douchen goed af kunnen drogen. Of het kwaad kan bij beddengoed, dat natuurlijk ook wel een en ander moet kunnen absorberen, is een beetje discutabel, want ook onder niet-absorberende stoffen kun je redelijk slapen, zolang je de boel maar niet aan drie kanten dichtstopt en er wat lucht kan circuleren. Het kan WEL heel veel kwaad voor het milieu, want wasverzachter is een volkomen onnodig luxe-product dat echter niet onschuldig is. Weggegooid geld is het dus eigenlijk ook, maar dat mag ieder voor zich uitmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100