Hoe kom ik aan grijze vlekken in de witte was?

Sinds ongeveer twee maand heb ik een wasmachine en droger, maar komt de witte was er met witte/grijze vlekken uit! Geen idee of het van de wasmachine komt, maar leek me wel verdacht.
Ik gebruik ook wasmiddel en wasverzachter; kan het daar aan liggen?
De vlekken zijn echt opvallend; kan shirtjes enzo niet meer aan.
Iemand een idee?

Toegevoegd na 1 uur:
Toevoeging; ik heb de vraag niet helemaal goed gesteld, want de vlekken komen voor in de gekleurde was (dus geen witwasmiddel gebruikt), maar zijn vooral te zien in de witte kleding/lakens. De vlekken zitten ook in de andere (gekleurde)kleding, maar zijn daar minder zichtbaar. Excuus voor de onduidelijke uitleg. Ik ben benieuwd naar eventuele reacties.

Toegevoegd na 5 dagen:
Ik denk dat het bij nader inzien inderdaad vetluis is. Bedankt voor de reacties. Ik ga de kookwas aanzetten. Dat had ik wat minder gedaan, sinds in de nieuwe wasmachine had

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien is dit vetluis. De enige manier om daar weer af te komen is de wasmachine te draaien op kookwas. Het beste wasmiddel is poeder (probeer dat eens van de Aldi of Lidl); vloeibare wasmiddelen geven sneller vetluis . Mede omdat ze bij 30 of 40 graden worden gebruikt. Je zou de aangedane stukken textiel ( het ziet er uit als 10%katoen, dat is dus prima) opnieuw heet moeten wassen en zo mogelijk in de zon laten drogen. Vetluis ontstaat doordat de leidingen niet schoon spoelen door het lauwe water in de wasmachine. Net als de keukenafvoer raakt het met vet verstopt. Verder is het regel om eens per maand een kookwas te draaien. Daarna zal je zien, is het probleem over. Als het truitje dat je laat zien een mix is van verschillende stoffen, dan kan kunststof verkleuren inde was bij voorbeeld door hoge temnperaturen. Dat zou voor babykleding onlogisch zijn. Blijkt het wel zo (label?) , reclameer dan eens bij de leverancier en bij de producent ( die uiteraard nergens van weet, maar af en toe blaffen is niet verkeerd). Wil het truitje niet meer wit worden, bleek het dan na het wassen een nachtje in een emmer water met een dopje bleekmiddel. Goed uitspoelen daarna en nat in de zon hangen.

Dat kan komen Door te veel chloor

Het kan zijn dat eer iets van vuil in het bakjezit waar je wasmiddel in doet. Haal het er eens uit en maak t goed schoon. Ook de opening waar het bakje inzit. Filter schoonmaken en als je een voorlader hebt, kijk ook eens in de rubber. Schoonmaken met vochtige doek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100