Hoe was ik een katoenen kledingstuk waarin leer is verwerkt?

Ik heb een broek waarin een lederen (?) riem is verwerkt. Hij zit dus vast. Hoe zal ik dit wassen? (heb het waslabel eruit geknipt, wel bewaard, maar kwijtgeraakt)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leer kun je eigenlijk officieel niet wassen. Er zal dus vast iets in de kleding hebben gestaan over chemisch reinigen - wat het wel een heel kostbare broek maakt, of eventueel op de hand. Weet je heel zeker dat de riem niet op een of andere manier tijdelijk te verwijderen is ?? Desnoods later weer vast te naaien ? Want dat is uiteindelijk wel het beste voor de riem. Tenzij het natuurlijk geen echt leer is ; dan kun je het op lage temperaturen prima wassen. Echter, in de praktijk kunnen kledingstukken met leren stukjes nog best wel wat hebben ;-) Het kan wat kreuken, maar als je het dan weer goed plat te drogen legt, niet verwarmd laten drogen (dus niet in de zon, niet in de droger, niet bij de kachel) komt het vaak nog best wel goed. Als stomen en chemisch reinigen geen optie is, is het alternatief uiteindelijk alleen nog maar wegdoen, en dan is het de moeite waard het toch eens te proberen. Wel op zo laag mogelijke temperatuur natuurlijk.

Mijn dochter heeft ook zo'n broek, gedeeltelijk leer, of een prima imitatie hiervan, het was advies luidde: binnenstebuiten wassen op 40 graden, aan de lijn laten drogen, tot op heden geen problemen hiermee gehad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100