Hoe kan t dat het huishouden me zo plotseling tegenstaat en wat kan ik eraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een paar dagen helemaal niets doen. Dan een dagje ervoor uittrekken en je verheugen op het eindresultaat. Gooi de ramen open, zet een lekker muziekje op en neem af en toe een pauze. Werk niet langer dan vier uur. Als je om 09:00 uur begint stop je om 13.00 uur en daarna trakteer je jezelf op een heerlijke lunch!

Beperk je voorlopig tot het hoognodige

Als iets je hevig tegen gaat staan, dan moet je het een poos niet doen, of alleen dat doen wat echt nodig is. Je bent toch de baas over je eigen leven en je eigen bezigheden? Je hoeft toch geen targets te halen? "Wie iets moet, is niet verantwoordelijk voor wat hij doet".

Tja, echt leuk wordt het nooit. Het besef dat alles dat je schoonmaakt ook weer vuil wordt. Maar stel je het alternatief voor: stop er voor een lange periode mee. De kant en klaar maaltijden komen je je neus uit, je kan niks meer terugvinden en op een gegeven moment moet je een gigantische poetsbeurt uitvoeren. Als je dat eenmaal in gedachten of in het echie hebt gedaan, dan is het huishouden "normaal" doen niet zo'n straf meer. Heb je huisgenoten dan kunnen ze een handje helpen.

Het valt mij op dat ik er ooit ook helemaal geen zin in heb, dan heb ik meestal een algemeen dipje. Dan doe ik alleen het hoogstnoodzakelijke. Meestal krijg je dan een paar dagen later een energieboost, en krijg je er weer zin in, en weet je van geen ophouden, dan kan het bijna niet perfect genoeg gebeuren. En dan kan je de schade weer inhalen. Maar das bij mij zo, meschien krijg jij over 2 dagen ook een energieboost. Succes.

Huishouden is niet leuk. Misschien ligt de vraag een beetje anders. Misschien voel je dat je het werk alleen doet. Je man of vriend kan een invloed zijn. Als hij thuiskomt de zetel in ploft voor de tv en jij nog de afwas de kook en de was moet doen. Dat is niet leuk. Het is niet leuk bezig te zijn als uw direct contact al kan ontspannen. Wist je dat huishoudelijke taken het equivalent is van fulltime job. Als je kinderen hebt en huismoeder bent zelfs van twee.

Maak een dagindeling en schrijf eens op wat er allemaal dagelijks gebeuren moet. Doe elke dag een aantal dingen en deel zo je week in. Niet alle dingen hoeven elke dag te gebeuren. Door overzicht te hebben maakt het je al een stuk rustiger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100