Waardoor gaat het klepje in mijn vaatwasser,waar het wasblokje zit, open ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals marleen zegt een thermo activator. Volgens mij in sommige (oudere?) vaatwassers werkt het ook met een stukje bi-metaal. Dat zijn 2 stukjes metaal die op elkaar zijn geplakt. Waarbij het ene stukje metaal meer uitzet dan het ander. Door dit effect zal het stukje bi-metaal krom trekken. Dit wordt ook gebruikt om een wasmachine deur dicht te houden. Zie ook dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=eJsoEhK4NbA en de wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bimetaal

Dat gaat automatich. Anders zou het wasmiddel niet in de machine terechtkomen!

Warmte. Metaal zet uit wanneer het warm word. Het klepje dat ofwel metaal binnenin heeft ofwel het metalen klepje gaat reageren op de warmte van de machine waardoor het gaat openspringen.

Water opent dat klepje... Niets gaat automatisch, er is altijd een reden, water opent dat klepje... Op enig moment sproeit het water zodanig dat het klepje opent, want er zit een veer in, dus als het door water gelost wordt, springt het door de veer helemaal open......

volgens mijn heeft het met tijd, te maken elke tijd heeft een standaard periode om open te gaan...

Bij de meest vaatwassers werkt het klepje met een zogenaamde 'thermo-activator'. Dat klinkt heel elektronisch , maar dat is het niet. De onderdelen in de thermo-activator worden door de water- en luchttemperatuur in de vaatwasser opgewarmd, en bij een bepaalde temperatuur (meestal na een minuut of 20) springt er een veertje los (door uitzetting van het metaal) waarna het klepje open gaat en de vaatwastablet aan de vaat wordt toegevoegd.

Dat gaat met een zgn magneetcontact. Dit contact wordt electronisch aangestuurd door het programma van de vaatwasser. Er moet eerst water in de vaatwasser zitten voordat het zeepbakje of het zeepblokje kan oplossen vandaar de vertraging. Ook als er een spoelbeurt voorafgaat aan het wasprogramma moet het zeepbakje nog even gesloten blijven. Het magneetcontact bestaat uit een staaf die door er spanning op te zetten in of uit schuift. Deze activeert aan de binnenzijde van het zeepvakje, de pal die hem gesloten houdt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100