Moet je net als dat je het afwasmachine wel eens met een of ander goedje van binnen reinigd, dit ook met je wasmachine doen?

Ik heb zo'n poedertje gekocht van een bekend afwasmachinemerk om de leidingen, de afvoer en de binnenkant van de afwasmachine te reinigen. Nu vraag ik me af of je dat met je wasmachine ook moet doen. Metname de kalkaanslag en de afvoerleidingen en dat de machine op den duur niet gaat stinken. En waarmee moet ik dat dan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt een kop soda in je wasmachine doen en dit op de kookwas laten draaien (zonder kleding) Geen voorwas natuurlijk want dan ben je de soda kwijt. Als je dit doet hou je de boel schoon en voorkom je een hoop ellende. Ik heb een jaar geleden een nieuwe wasmachine gekocht en binnen de garantie drie keer een monteur op bezoek gehad omdat de wasmachine bleef haken op zijn wasprogramma en daardoor niet verder ging. Conclusie? Vetluis/zeepluis wat het warmte element in de wasmachine bedekte. Daardoor bleef het water op een bepaalde temperatuur hangen zodat het wasprogramma bleef haken. Lang leven de elektronica. Vetluis/zeepluis krijg je door te wassen op lage temperaturen en doordat wasmachines steeds zuiniger zijn in het gebruik van water

Er is daar ook poeder voor maar ik laat af en toe mijn machine leeg draaien met wat schoonmaakazijn.. en dan een keertje meer spoelen.. ook de filter er geregeld eruit halen en even zuiver maken helpt...

ik doe maandelijks (als ik het niet vergeet ;0) een 95 graden was met een vaatwasmachinetablet in de trommel, of anders met een flinke scheut azijn.

Ja dat moet je met je wasmachine ook doen. 1 maal per maand even op 90 graden laten draaien met een scheutje keukenazijn of schoonmaakazijn of een beetje soda.

als je in een gebied woont met hard water zou ik het wel doen zelf heb ik het nog nooit gedaan in geen 37 jaar en nog nooit heeft de wasmachine gestonken of dat hij kapot ging dmv kalk aanslag zoals de reclame ons wil laten geloven ik woon in een gebied met erg zacht water , ja dat wel

Het is goed om regelmatig de wasmachine te ontkalken. Je neemt een wasbol en doe daar wat schoonmaakazijn in. Deze doe je in de wasmachine en vervolgens draai je op 95 graden een programma zonder wasgoed erin. Een stuk goedkoper dan Calgon en het werkt net zo goed. Succes !

is wel verstandig om te doen 1 x in de maand op de hoogste temperatuur wasen met een scheutje chloor of bleekmiddel. Resten wasmiddel zullen verwijderd worden net als bacterien welke in je wasmachine ophopen. Geen wasgoed er in doen en centrufigeren uitzetten!!

Ik kreeg de tip van een monteur die ooit voor mijn wasmachine kwam, om datzelfde poedertje voor de vaatwasser ook regelmatig in de wasmachine te doen. (Dus in een lege wasmachine, de inhoud van dat zakje in de trommel te strooien) Vervolgens op 60graden laten draaien, et voila, een schone machine en goed voor je afvoer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100