Hoe kan ik het beste een RVS drinkbakje schoonmaken?

Dit zijn bakjes waar de katten uit drinken. Ze zitten nu vol met aanslag. Hoe kan ik dit het beste schoonmaken? Ik wil niet met allerlei schadelijk spul aan de slag, dat vind ik iets te gevaarlijk voor de beesten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

sIs het kalkaanslag? Dan helpt een nachtje in de azijn (gewoon huis tuin en keuken azijn) uitstekend. Daarna gewoon afwassen.

Gewoon met afwasmiddel en dan goed afspoelen Kan ook in de vaatwasser, geen probleem. Maar hoe komt die aanslag daar? Als je het om de paar dagen wast kan er geen aanslag komen.

Ik heb ze ook. Na een wasbeurt in de vaatwasser komen ze er als nieuw weer uit. En ik weet bijna zeker dat er niets schadelijks achterblijft op de bakjes, ze staan tussen mijn eigen bestek....

ik ken de kringen, ook tegen kringen en vlekken op bestek en in theekopjes: theekdoek vochtig maken, en oppoetsen. Werkt perfect.

Er bestaan nog steeds de zogenaamde brillo sponsjes. Een fijn metaal schuurspons met een reinigings middel. Hier maak ik altijd het drinkbakje van de kat mee schoon. Werkt perfect. Wel even nawassen met een gewoon afwasmiddel en daarna goed afspoelen.

Bronnen:
http://www.scjohnson.nl/nqcontent.cfm?a_id=1547

Inderdaad zoals hier boven, azijn er in en even lang laten staan. Je kan het ook proberen met een schuursponsje en wat afwasmiddel of Ciff, goed naspoelen, dan kan het echt geen kwaad.

Inderdaad azijn, een echt tovermiddel. En als dat niet wil, neem dan een halve opgeloste vaatwastablet (of een theelepel poeder) en laat dit een nachtje weken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100