hoe krijg je bruine randjes rondom gaspitten schoon?

net verhuisd. kookplaat is nog prima maar rondom de gaspitten zit van die bruine aanslag. schuurspons is geen optie; roestvrijstaal.
wie weet wat helpt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een raar middel is tomatenpuree. Smeer het er royaal op, laat een nachtje weken en weg is de aanslag. Door het zuur in de puree weekt vuil los. Toegevoegd na 19 uur: Ketchup werkt ook, heb ik net uitgeprobeerd. Uurtje wachten is al genoeg. Er is overigens ook een polish te koop voor roestvast staal, huishoudelijke winkels en de drogist verkopen dat.

Wat kan lukken is eens goed bespuiten met Cillit Bang Kalk,een tweetal minuten laten inwerken en dan met staalwol grondig schuren.Je kan ook een ander maar dan een goede ontkalker gebruiken(weet niet wat er zoal in Nederland bestaat).

Ik zweer in dat soort gevallen bij mijn stoomreiniger. Ik zet de hogedrukspuit erop, even flink stomen, en klaar! Je kunt het vet dan zo opnemen met een doekje. Gaat echt prima!

Gewoon ouderwets een staalwol spons gebruiken, Brillo met zeep kun je daarna gebruiken. Je kan ook watervast schuurpapier gebruiken.

Ik heb een hele goede en gemakkelijke tip om de pitten en roosters schoon te maken. Ook de roosters van de Bbq. Alles in een vuilniszak buiten op de grond leggen. Een klein kommetje met ammoniak erin zetten. Zak goed dichtplakken of met een touwtje goed afsluiten, een nachtje buiten leggen. En de dag erna kun je er alles zo makkelijk eraf poetsen met een doekje of afwasborstel. Klaar. Geen toestanden meer. Oven of magnetron schoonmaken. Even aan zetten dan Uitzetten. Kommetje met ammoniak een nachtje erin zetten, deur goed sluiten. De dag erna met een doekje uitvegen. Ditzelfde geldt voor de magnetron. Pas Op!!!! Niet Laten Branden Of Aanzetten Intussen!!!!!

Bronnen:
RVS gasfornuis weer schoon!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100