Hoe krijg je verfvlekken van een houten vloer zonder het te veel te beschadigen?

Ik verhuis binnenkort samen met mijn vriendin naar een oud herenhuis in België. Het huis is ongeveer 100 jaar oud en de houten vloer zal niet veel jonger zijn. we gaan de vloer opnieuw behandelen met olie. echter is het zo dat mijn stiefvader het plafond en de muur geverfd heeft en niet erg voorzichtig geweest is daarbij. Er zitten helaas behoorlijk wat verfspetters op de vloer.

Nu is het zo dat we de vloer opnieuw gaan behandelen. Dus ik veronderstel dat we het iets harder aan kunnen pakken om de verf te verwijderen. (Denk ik) Maar ik heb geen idee hoe ik dit moet doen of wat ik ervoor moet gebruiken. Ik hoop dat jullie mij daarmee opweg kunnen helpen.

Alvast erg bedankt.

Groeten,

Ruud

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het een latex betreft kan je het week maken en weg krijgen met brandspiritus en daarna gewoon nawassen met een uitgewrongen dweil met huishoudmiddel en water. Niet te nat maken daar het water anders door de was/olielaag heen trekt met vlekken als gevolg. Is het synthetische verf dan zal de hele vloer ontvet geschuurd en opnieuw geolied moeten worden.

Als de plafond- en muurverf gewoon latex was, dan hecht dat niet goed op een geoliede vloer. Met een beetje mazzel kun je de spetters gewoon met je nagel afsteken. Ook wil het wel eens helpen om de latex met een warm sopje te verwijderen. Schuren kan altijd nog!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100