Hoe kan het dat er vaak een theelepeltje in de afwasteil achterblijft?

Na de afwas vind ik soms nog een theelepeltje in de teil,terwijl ik dacht klaar te zijn,hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een theeleper is vrij klein, die blijft ergens in een hoekje liggen. Neem daarom beter koffielepels, die zijn een slagje groter. Je kunt het ook gewoon accepteren dat je nog niet helemaal klaar bent, en stiekem snel die theelepel afdrogen en opruimen.

Slechte ogen.

Er moet iets als laatste uit dat teiltje komen en een theelepeltje zie je eerder over het hoofd dan een bord.

haha jij raakt ook alles kwijt he? sokken theelepels....XD

Als je de dichtheid van het zeepsop (Z) vermenigvuldigt met de sterkte van je ogen (S) kun je het aantal theelepeltjes (a) dat achterblijft in de teil uitrekenen. Z*S=a

Dat komt omdat er spontaan een theelepeltje kan ontstaan uit water in combinatie met zeepsop wanneer je de bak teveel kantelt (bijvoorbeeld om het water weg te laten lopen). Door dit chemische proces lijkt het alsof het lepeltje er altijd al was, maar deze is spontaan ontstaan toen je het water weggooide. Niks aan te doen puur natuurlijke krachten.

Ik vermoed dat je ook vaak de sleutels van je auto kwijtraakt? Het zit hem er natuurlijk in dat het een klein voorwerp is in vergelijking met de rest van de afwas. Plus je wil altijd eerder klaar zijn met de afwas dan gepland. En dan ben je wel eens te vroeg met het weggooien van het water met sop (of wat er nog van over is).

Gewoon nog een keer met je hand in het teiltje voelen of er nog iets inzit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100