hoe voorkom ik dat mijn kleding na een paar keer wassen gaat pillen (pluizen)

ik was gewoon op 30 graden en de eerste 2 a 3 keer gaat het goed maar na de 4e keer wassen komen en altijd pluizen op de stof en worden mijn kledingstukken heel lelijk...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beetje zout door je waspoeder doen en een houten bal laten meedraaien in je was. Geen idee waarom maar het werkt (in ieder geval voor mijn wollen kelding).

Het pluizen wordt veroorzaakt door het centrifugeren. Zet je wasmachine op de laagste centrifugeerstand. Het wolprogramma op je wasmachine is waarschijnlijk het meest geschikte programma.

Ik weet niet of je een droogtrommel gebruikt, maar die is in ieder geval erg funest voor je kleding (gebruik hem zelf ook... :s) Dus wat je aan de lijn kam drogen... DOEN! Was tere kleding apart, een spijkerbroek bijvoorbeeld, beschadigd de rest van de kleding ook. Houd ik gedachte dat je kleding nooit zo mooi blijft als ie is wanneer je het koopt, en als echt niets helpt, je hebt speciale "scheerapparaatjes" voor je kleding, die de pluisjes eraf "scheert".

Doe je kleren binnenstebuiten in de wasmachine/droger. Dat voorkomt al een hele boel pluizen.

Allereerst is het belangrijk dat je de machine niet te vol doet, er bestaan ook speciale ballen die je in de trommel kunt doen, deze zorgen er voor dat het wasgoed minder tegen elkaar aan komt. het pluizen komt doordat het textiel door het dragen gaat uithangen, daardoor komt er meer ruimte in de vezel voor schurende beweging, wat ook goed helpt is de knop behoedzaam, je reduceert daarmee de intervallen van het wasritme, centrifugeren maakt niet uit omdat het wasgoed dan na enkele omwentelingen stil blijft liggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100