Waarom laat men de afwas nat staan?

Wat mij in meer dan één geval is opgevallen, is dat in veel Oosterse culturen (Arabisch en Aziatisch) de afwas wordt gedaan en men deze dan gewoon nat op het aanrecht laat staan, zonder deze vervolgens met een theedoek af te drogen. Soms worden afgewassen borden en glazen zelfs nat in de kast geplaatst! Wat is de achterliggende gedachte om dit zo te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de achterliggende gedachte: je kan het niet schoner krijgen dan het nu is, dat wil zeggen: AFSPOELEN, AFWASSEN, AFSPOELEN EN NIET AFDROGEN. het afdrogen van afwas met een theedoek "zou vies zijn", dus onze schone theedoek wordt voor vies aangezien. dat is het antwoord. al mijn allochtone huishoudelijke hulpen zijn stomverbaasd dat ik mijn afwas niet afdroog en van hun ook niet wil dat zij dat doen... mijn eigen reden is: ik vind 't niet nodig, voor hen: ze zijn daar te duur voor, die tijd kan beter gebruikt worden. maar waarom niet in de de oosterse culturen (heel simpel) men spoelt voor, wast af en om geen zeep op de afwas achter te laten, spoelt men het na het afwassen weer af en daarna wordt het aan de lucht gedroogd / laat men het nat staan, omdat dat schoner is dan de theedoeken te gebruiken. deze vraag is in een andere vorm al gesteld.zie link http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/schoonmaken-wassen/laat-nederland-zeep-afwas.64505 in nederland wordt niet zo heel schoon afgewassen, in een teiltje in een gootsteen, als je geluk hebt, heb je er tegenwoordig twee in het aanrecht, maar dan nog spoelen wordt niet vaak gedaan.

Ik doe dit zelf ook, scheelt gewoon een hoop 'droogwerk'. En het het meeste droogt vanzelf. Logischerwijs zou ik dan denken dat het in warmere landen helemaal niet nodig is door de warmte en dat het daardoor dus vanzelf droogt.

Omdat de vaat vanzelf droogt, maar vooral omdat zij de door ons gebruikte theedoek onhygienisch vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100