hoe komt het dat mijn rvs bestek roest in de vaatwas?

mijn bestek begint roestig te worden in de vaatwas hoe kan dit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit is niet zo heel gek RVS (roest vast staal) van bestek is meestal van de kwaliteit 304 (A2) dit RVS is niet bestand tegen zout, en om het water van onze vaatwasser zacht te houden stoppen we er elke keer weer zout in. dit is nodig omdat zeep in zacht water veel beter zijn werk kan doen. een duurdere kwaliteit RVS 316 (A4) (en dan hebben we het over een verdubbeling van de prijs wat betreft het ruwe materiaal) is wel bestand tegen zout. deze zullen geen roest verschijnselen krijgen in je vaatwasser. in het bestek staat soms wel een een merkje gestanst. let dan op 316, A4, of 18.8

Dat heb ik ook gehad. Ik kreeg toen als tip om het bestek niet te lang in de vaatwasser te laten als hij klaar is. Ook helpt het om altijd genoeg glansspoelmiddel in de machine te hebben. Daarmee droogt het bestek beter op. Mijn bestekmand heeft een soort rooster waardoor je het bestek erin kunt doen zonder dat de delen elkaar aanraken. Ook dat helpt.

Waarschijnlijk is het dan toch geen rvs bestek, maar verchroomd staal. Dat laagje slijt eraf in de afwasmachine, en dan kan er roest ontstaan. Als het wél echt rvs is, dan kunnen roestplekken erop komen doordat het tegen andere voorwerpen aanstaat die aan het roesten zijn.

Heb je soms houten lepels (of schilmesjes met houten handvat) in je vaatwasser staan? Bij ons verhielp het op de hand afwassen van houten dingen het probleem :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100