Mijn vriend draagt overhemden waarbij steeds de kraagjes heel erg verkreukelen, het is er haast niet uit te strijken, hoe voorkom je dat?

Het zijn goedkope overhemden. Van 100% katoen.

Ik heb zelf overhemden van mijn werk, die kreuken niet. Maar daarvan is de kraag ook heel stevig, alsof er iets in zit, en dat gaat er ook niet uit, ook niet in de droger, ze zijn al een jaar netjes en ook 100% katoen.

Wat ik al geprobeerd heb:
- wassen op kreukvrij programma
- Niet centrifugeren maar nat op een hangertje
- droog in de droger met "mister steamy"
- wassen, meteen in de droger
- wassen kreukvrij centrifugeren drogen op een hangertje
- Zodra de was klaar is, hang ik ze meteen op

Ik heb zitten denken aan stijfsel, maar ik weet niet, of dit nog bestaat, en of dat hiervoor bedoelt is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de drogist verkopen ze stijfsel in een spuitbus. Dat is speciaal voor dit soort problemen gemaakt! "Betere" overhemden hebben vaak baleinen in de kraag, waardoor deze ook beter blijft staan. Met alle moeite die het kost om een goedkoop hemd mooi te houden, loont het soms best de moeite om een duurder hemd te kopen...

Probeer het boord eens nat te maken met bijvoorbeeld de plantenspuit en dan het strijkijzer erop persen. Grote kans dat het boord dan wel kreukvrij is.

Sowieso overhemden nooit in de droger. Als er iets van balijnen of karton in de kraag zit is dat binnen no-time verpulverd. Maar direct uit de was machine strijken. Dan krijg je het effect van persen. En dat moet werken, en dan verder laten drogen op de hanger.

Het beste stijfsel dat er is, is de Crack Free poeder, het is een ouderwetse methode die ook gewoon in de wasmachine mee kan, lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking en het is zo gepiept. Verkrijgbaar bij de drogisterij en sommige supermarkten. Was de overhemden zonder wasverzachter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100