Hoe maak ik deze wijzerplaat van een oude klok weer schoon?

Heb deze gekregen is oud en erg smerig.Kast is van hout wijzerplaat weet ik niet maar het lijkt wel of het weer erin zit.

Toegevoegd na 22 uur:
Ben aan de schoonmaak begonnen met een wattenstaafje en wat Raad eens verdunde andy.Zie nieuwe foto ook de kast gedaan en je wil niet weten wat daar vanaf kwam gele troep.Daarna afgenomen met zachte drogen doek.Dus kijk hoe hij er nu uitziet,ik ben tevreden met het resultaat .

Toegevoegd na 22 uur:
Op foto erg wit is niet zo nog steeds oud uiterlijk!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien je klok inderdaad oud en waardevol is, zou ik niets aan die plaat doen. De charme van oude voorwerpen is juist dat je kan zien dat ze oud zijn. je kan dan wel de oude wijzerplaat over gaan schilderen, da ziet hij er weer uit als nieuw, maar hopelijk doe je dat niet. je mag toch wel zien dat het heeft 'geleefd' Stel je voor dat je ondanks goede adviezen, je totaal de wijzerplaat verknoeit, dan krijg je daar gigantisch spijt van. Het is zoiets als een bejaarde vrouw van 95 een nieuw gebit geven, een facelift, strak trekken van de plooien en haar haar zwart verven. Zou er even de klokkendokter naar laten kijken, mogelijk is het van een soort karton en dan is schoonmaken erg gevaarlijk. Toegevoegd na 4 minuten: de letters en strepen op de wijzerplaat zijn erg strak, dus zal het toch een ijzeren plaat zijn, er lijkt ook roest doorheen te komen. Als het ijzer is ( magneetje proberen) is het veel minder kwetsbaar om schoon te maken.

Zo'n oude retro klok zou ik laten doen. Zijn er niet veel meer van en kunnen best wat waard zijn. Denk dat een taxatie zeker niet misplaatst is.

Ga ermee naar een goede juwelier. Hij kan de klok op vakkundige wijze schoonmaken. Teven kan hij de waarde van de klok inschatten, mocht je hier behoefte aan hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100