In de badkamer hebben wij plavuizen vloertegels liggen, ook in de douchehoek. Probleem: kalkaanslag...!

Weet iemand een middel of schoonmaakwonder, waarmee ik de plavuizen niet aantast en waarmee ook de voegen niet aangetast worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Azijn. Mag schoonmaakazijn zijn, maar gewone (keuken)azijn doet het ook prima. Leg een lap in de aangetaste hoeken, laat het lekker een nachtje ofzo inweken, en daarna normaal schoonmaken, ben je er weer voor een heel tijdje vanaf. En de geur, die is in no time weer weg. Toegevoegd na 31 seconden: Oh, ene kletsnatte, azijn-doordrenkte lap natuurlijk. Alleen een beetje azijn erop gieten en een droge lap er op leggen, schiet niet op.

Ik vind Antikal een goed product tegen kalk. Onze voegen zien er nog goed uit.

http://nl.hg.eu/wizard-shop/index/productId/39/id/3/HG_marmer___natuursteen_cement-___kalksluier_verwijderaar dit is veilig voor zowel je tegels als voor je vloer.het is fris en ruikt nog lekker ok. suc 6

Bij ons is het water echt hard en dus heel erg veel kalkaanslag, ik heb van alles geprobeerd maar ik blijf bij Cilitbang voor de badkamer. En gebruik dit voor de vloer maar ook op ons kunststofdouchescherm. En het vliegt eraf. En anders gooi er maar eens een beste diike scheut schoonmaakazijn op, verdelen over de tegels, stinkt als de ziekte maar werkt ook goed.

Met schoonmaak azijn. Het werkt prima tegen klak en is ook niet slecht voor het milieu. Vindt je de geur erg akelig dan is er ook schoonmaakazijn met citroengeur verkrijgbaar, bij de Action geloof ik.

Alles valt en staat met regelmatig schoonmaken en onderhouden. Een antikalkproduct gebruiken maar dan zwaar verdunt. En 1 maal per maand onverdunt

Ajax Shower Power anti kalk gebruik ik altijd en mijn badkamer blinkt en glimt altijd.Het is een spuitfles die je in de supermarkt kunt kopen.Je spuit het erop je moet het wel even laten intrekken,je hoeft niet te boenen.zie flacon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100