Waarom is dettol niet goed voor het schoonmaken van een kattenverblijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Als je Dettol gebruikt als schoonmaakmiddel voor bijvoorbeeld vloeren dan kan het geen kwaad indien je de vloer erna even naboent met gewoon schoon water en zorgt dat alles opgedroogd is voordat de katten er weer overheen lopen. Het gebruikt van Dettol kan gevaarlijk zijn indien bijv. de vloeren nog nat zijn van de Dettol en de katten lopen over een natte vloer: als ze daarna besluiten hun natte voeten of vacht te wassen, dan krijgen ze Dettol in hun lichaam en dat is niet gezond en kan vergiftigingsverschijnselen geven. Dit is info van mijn dierenarts. Wij gebruiken Dettol namelijk voor het schoonboenen van de kattenbakken en van de vloeren in huis. Alles goed droogmaken is volgens onze dierenarts een vereiste. "

Bronnen:
http://www.kattenpraat.nl/phpbb3/viewtopic...

Dettol is giftig voor katten dus alles goed nazemen en drogen.Wat ook erg giftig is voor katten zijn de Swiffer doekjes.Daar zit ook een giftige stof in wat erg gevaarlijk is voor kat en ook hond trouwens.

voor de vloer is het prima :) alleen voor de katten niet zo

als je het goed naspoelt en droogt terwijl de katten elders verblijven, kan er niet veel fout gaan. toch denk ik: waarom risico nemen? het is een middel wat zich opstapelt, je merkt het niet direct. ik maak zelf gewoon schoon met een allesreiniger, en de bakken met een klein scheutje chloor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100