Hoe kan ik loden gewichten van mijn klok poetsen?

Ze zien er erg dof uit. Ik wil ze laten glanzen. Ik heb het geprobeerd om met koperpoetsmiddel maar ik had geen resultaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

1.je kunt het borstelen met een zachte "koperborstel"een borstel met koperen draadjes zoals staalborstel stalen draadjes heeft. 2.kruipolie opdoen ,enkele uren laten inwerken,en afpoetsen. 3.tandenborstel met zeep wil ook wel eens helpen. zelf vind ik het resultaat met de koperen borstel het mooist glanzen. succes ermee.

Dit heb ik van een belgisch forum geplukt, mogelijk is het wat. Hoi, torongo. ben nu ik wat meer tijd heb regelmatig op internet, en zoek dan gericht naar oplossingen op vragen van forumleden, die me natuurlijk zelf ook intrigeren! Zo kom ik regelmatig tegen dat bij verontreinigd lood wd40 (Kijk op wikipedia = een soort Kruipolie) erop spuiten en daarna een paar uur staan laten goed zou werken. Dan spoelen onder warm water en 90% van het vuil zou er dan zo afspoelen Ook vaker tegengekomen dat borstelen met een (al dan niet oude) tandenborstel en zeep zou helpen. Ook hier goed afspoelen. Lijken me beide toch wat vriendelijker dan het paardemiddel in mijn vorige berichtje Toegevoegd na 53 minuten: WD-40 is een merknaam van een wereldwijd verkrijgbare waterverdrijvende spray die in 1953 werd ontwikkeld door Norm Larsen, oprichter van de Rocket Chemical Company, San Diego, Californië. Oorspronkelijk werd het gebruikt om corrosie tegen te gaan; in latere instantie werd het voor vele andere toepassingen gebruikt. De spray bestaat uit een samenstelling van verschillende koolwaterstoffen. WD-40 staat voor "Water Displacement - 40th Attempt", verwijzende naar Larsens 40e poging om een succesvolle formule te vinden voor zijn anti-corrosie middel Je krijgt het wel schoner, maar glanzen zal het waarschijnlijk nooit meer.

Bronnen:
Moolkeesje 1 jaar geleden.

Denkelijk zit er een lak laagje op,maak ze goed schoon en lak ze met blanke lak voor metaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100