Met welk schoonmaakmiddel kun je grintegels weer schoon krijgen?

Met deze middelen heb ik het al geprobeerd.
hoge drukspuit/azijn en bleek

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

BESTRATING: bijvoorbeeld steen, hout, beton, alle metaalsoorten of legeringen - Zware vervuiling vraagt om een hogere concentratie - Biomos is met water te verdunnen en aan te brengen. Bij een normale situatie voldoet een verhouding van 1 : 15 tot 1 : 20. - Bij overdadige vervuiling en voor het eerst aanbrengen van biomos, is een hogere concentratie vereist. Hierbij kunt u 1 : 10 aanhouden, of in gevallen van zeer zware aanslag (grindtegels met bijvoorbeeld mos) is een verdunning van 1 : 5 geadviseerd. - Houten vlonders of steigers dienen droog te zijn voordat u deze behandelt. Biomos kan probleemloos op elke houtsoort worden aangebracht. Een verdunning met water in een 1: 10 verhouding, waarbij de ondergrond goed nat gemaakt te moet worden met de oplossing. - Biomos kan samen worden gebruikt met een onkruidbestrijdingsmiddel. Wees echter voorzichtig met onkruidbestrijdingsmiddelen in de buurt van gazon en/of beplantingen. - De inwerktijd is ongeveer 2 uur. - Biomos dient te worden gebruikt boven 0 graden Celsius (vriespunt). echter hebben wij 2 seizoenen(lente en zomer) grasvloerbedekking gehad op onze vieze grindtegels en deze hebben we na de zomer weggehaald en weggegooid en echt waar onze grinttegels waren helemaal wit weer.wel zat er een laag groene stuifzooi op maar na dat dat weggezogen was waren de tegels weer super mooi en als nieuw.Mischien iedee om dat de hele winterperiode ook neer te leggen en na de winter dat je tegels ook weer als nieuw zijn?

Bronnen:
http://biomos.org/

Met st. mark. Even goed schrobben, tijdje laten intrekken. En dan met de hogedrukspuit afspoelen. Toegevoegd na 11 uur: Het grote voordeel van St. Marc boven een ander schoonmaakmiddel is dat het geheel milieuvriendelijk is. Het is gemaakt op basis van dennenhars. Van origine is het een verfreiniger, maar je kan het werkelijk voor alles gebruiken. Je kan het bij de bouwmarkt kopen. Het is verkrijgbaar in poeder en vloeibare vorm. Zelf heb ik liever de poeder. Is makkelijker in gebruik. Je kan het zelf als wasmiddel gebruiken voor extreem vuile kleding.

De hogedruk moet in principe voldoende zijn om grindtegels schoon te krijgen... Vergeet alleen niet dat een grindtegel niet egaal van kleur is. En dat je soms wat meer geduld moet hebben met een hogedruk door gericht te werken...

Met Round-up, verkrijgbaar bij de intratuin. Niet goed voor het milieu, maar het werkt wel. En als je het hele flesje in de tuin van de buurman leeggiet heeft hij de komende vijf jaar helemaal geen tuinonderhoud meer. ;-)

Met een staalborstel ; tegenwoordig ook verkrijgbaar met lange steel. Effe schrobben, maar dan heb je ook wat, milieuvriendelijk, zonder stroom, en goed voor je conditie ook nog; wat wil je nog meer.

Met de hogedrukspuit, eventueel incl. speciaal schoonmaakmiddel voor grindtegels. Te verkrijgen bij tuincentrum/dhz zaak.

Poehee, ik ben de naam van dat spul even kwijt, maar het zat in van die paarsige flessen. Ze maakten reclame door een muntje er half in te dopen, die kwam er schoon uit (en ik heb dat geprobeerd, het werkt echt ;-) Ook je tegels worden er best weer schoon van.

Verreweg de beste én goedkoopste oplossing is zoutzuur. Wel even een paa huishoudhandschoenen aan trekken en met een ouderwetse luiwagen even schrobben. Naspoelen met schoon water en je hebt weer een nieuw vloertje, zó gepiept!

Citin schimmelweg is voor heel veel doeleinden te gebruiken. Dit samen met de hogedrukspuit. Maar normaal gesproken moet het al werken alleen met de hoge drukspuit maar lang op dezelfde plek gebruiken en is een tijdrovend klusje. Ga je er te snel overheen dan heeft deze niet de tijd om diep te reiningen.

Ik ben echt geschrokken van div. antwoorden hiervoor. Hoe gek kunnen we elkaar maken om smerige tegels. Het maakt voor sommige totaal niet uit welk gif of bijtende stof er voor gebruikt wordt, als de tegels maar schoon worden!!! Waar zijn we toch mee bezig? Door al dat gif lopen ook onze huisdieren en kinderen, is er nou niemand die zich er nog zorgen over maakt!! Altijd kiezen voor de weg van de minste weerstand, dus ,hup, dan maar gif er over!!! Waar moet deze wereld heen? Tegels die in de schaduw liggen zullen regelmatig weer groen worden en dat vinden we niet netjes. De hoge drukspuit er over en al het groen en vuil is er af, het bestaat niet dat dit niet helpt! Zeker met een roterende borstel , deze werken heel goed, snel en makkelijk Maar na verloop van tijd worden ze weer groen. En ben je zo"n pietje precies, dan doe je het wat vaker.

Hogedrukspuit met anti mousse aangekoppeld of los verspreidt.

ik heb wel eens soda gebruikt - eerst goed laten drogen totdat het poeder is - en over de tegels strooien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100