Valt er nog iets te doen aan een witte was die per ongeluk geel verkleurd is?

Was is niet erg geel, maar eerder off-white geworden. Lelijk, want er zit ook wat ondergoed tussen :(
(Gebeurt iedereen wel een of twee keer in z'n leven: in dit geval een badmat die wit is/lijkt, maar die toch geel heeft afgegeven)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker, de oplossing is een flesje Echfa Wit. Te koop bij drogisterijen. Nachtje laten staan in emmer water met wat Echfa erin, uitwassen, en het witte wit is teruggekeerd.

Bij de drogist kun je ontkleurder kopen en de supermarkten ook.

eerste hulp bij wasongelukjes van Beckman of van Hg

Alle bovenstaande reacties zijn helemaal goed, maar als het er toch niet mooier op wordt... Het in een kleur verven die je wel leuk vindt, met Dylon verf. Succes !

Een aantal ouderwetse huishoudelijke tips om de was weer wit te krijgen: Heeft uw witte kleding een vergeelde kleur en is deze niet meer stralend wit. Was je witte kleding met sap van een verse citroen in de wasmachine. Hiermee wordt het weer zo wit als het maar kan. Gebruik geen chloor om het wit te laten worden want dan wordt het alsnog geel en het tast de stof aan. Een zakje bakpoeder bij het waspoeder doen en je vergeelde was wordt weer worden spierwit. De was voor het wassen, laten weken in huishoudsoda.

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

Ons lukt het ook door het een nachtje in de Vanish laten weken en daarna te wassen op 90 graden met Vanish. Stralend wit wordt het daarvan!

- 12 uur weken in volle melk - 2 zakjes bakmiddel (van Dr Oetker) bij het wasmiddel toevoegen. (gebitsreiniger is ook een mogelijkheid)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100