Hoe krijg je de brandlucht uit een keuken na vlam in de pan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Twee opties kan ik je geven... 1. Geduld of 2. pannekoeken gaan bakken nu meteen...

Een beetje eu de cologne op een schoteltje aansteken. Maar ja, wie heeft dat nog tegenwoordig ;-) Toegevoegd na 44 seconden: Ze zeggen dat lucifers afstrijken ook tegen nare luchtjes helpt.

Mag ik uit deze vraagstelling concluderen dat je een vlam in de pan hebt gehad en daarna een klein keukenbrandje? Als dat zo is dan zou ik heel snel de verzekeringsmaatschappij raadplegen en het over laten aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. En wanneer dit al gebeurd is dan is het ruiken van de brandlucht een psychologisch bij-effect. Je ruikt iets dat er niet meer is... En anders kan ik je alleen maar adviseren om via een schoonmaakbedrijf en/of leverancier van schoonmaakartikelen een geurneutralisator te regelen/bestellen... Volg de aanwijzingen dan wel strikt op. En zeer zeker, waar het een geurneutralisator betreft met enzymen. En dan gewoon schoonmaken met een alcalische reiniger met een pH 13, of pH14... De geurneutralisators die er vandaag de dag zijn maken hun naam absoluut waar. En zijn zeer geschikt voor dergelijke situaties... Als je bevenstaande mogelijkheden niet hebt kun je in de supermarkt nog altijd de 'Citronella' halen. Hoewel ik geen voorstander ben van het eindresultaat is het een goed alternatief... Wel één belangrijke tip: Als je een geurneutralisator gebruikt. Doe dan wel je hele huis grondig!!!

Even afgezien van de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes... Je kunt ook een professioneel bedrijf inschakelen, of in ieder geval om advies vragen. Het bedrijf dat zich hierover op internet duidelijk profileert (ook met consumentenmiddelen) is Ecodor. Wellicht was je die al tegengekomen, anders is de link http://www.ecodor-geurbestrijding.nl/ Toegevoegd na 1 minuut: Ietwat overbodig na de reactie van Starbless by the way ;)

Een pannetje met water en een flinke scheut azijn opzetten. zodra het kookt de deksel eraf en een poosje op de kleine pit zachtjes door laten koken. Dit neutraliseert "vieze" luchtjes. Helpt ook heel erg goed als je bijv. gaat gourmetten tegen luchtjes. Uiteraard ook goed ventileren, maar dat had je vast zelf ook al bedacht.

Een hele goede geurvreter is vers koffiepoeder in een potje neerzetten. Succes

Ik brand bij vieze lastige luchtjes altijd wierrook...

Eerst alles goed afsoppen, met de ramen wijd open.Als ik een feestje heb gehad met rokers of hutspot heb gekookt spray ik de ruimte met een spray van HG. Hij heet; "alle nare luchtjes weg ". Dit is een natuurlijk plantenextract op waterbasis ,die neutraliseert de lucht weer. Hij heeft zelf geen geur, is onschadelijk voor ogen en huid ,geen CFK`s. Kortom,na een kwartiertje is de lucht weer weg. Het is waar dat azijn ook neutraliseert, maar doe het dan in een pannetje en verwarm het.Zo is het effectiever. De spray hielp zelfs toen er een vriendje bij mijn zoon op de kamer was, die zijn schoenen had uitgedaan.Ik heb het alleen nog nooit bij brandlucht gebruikt. Nou ja,als niets helpt,is dit eeen goeie optie.

Een bodempje water met koffie koken,en de brandlucht is weg je hele huis reukt naar de koffie.

Koffie zetten helpt goed.. Beetje azijn in een pannetje neutraliseerd ook.. en de deuren/ramen tegenover elkaar open zetten en alles dat naar buiten kan even buiten zetten om te luchten.. eventuele gordijnen en kleden wassen of uithangen want die lucht trekt daar in!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100