Hoe kun je het snelste groene aanslag van een kunststof dak verwijderen?

Mijn veranda heeft een kunststof dak en is helemaal groen aangeslagen. Ik wil dit zo snel en makkelijk mogelijk verwijderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

HG groene aanslagreiniger verwijdert de bekende grauwe groene sluier, of beter gezegd algengroei, van terrassen, paden, muren, daken, bielzen, terra cotta potten, grafzerken, etc. Na het aanbrengen is de algengroei binnen 36 uur verdwenen. De reiniger zet zich vast in de ondergrond waardoor het materiaal voor een paar maanden goed beschermd is tegen algengroei. Vanzelfsprekend is HG groene aanslagreiniger niet schadelijk voor gras en planten. HG groene aanslagreiniger moet bij droog weer aangebracht worden en bij voorkeur in een periode waarin de eerste 2 dagen geen regen verwacht wordt. HG groene aanslagreiniger oplossen in een verhouding van 1:20 met water, of een kwart fles op een halve emmer water. Breng de oplossing aan met een gieter, bezem, luiwagen of plantenspuit. Doordat HG groene aanslagreiniger geen schadelijke stoffen achterlaat, hoeft er niet te worden nagespoten. Na behandeling is het oppervlak voor maanden perfect beschermd tegen algengroei.

Ik heb goede ervaringen hiermee:

Met algenverwijderaar of met thinner werkt ook wel aardig en azijn(heb ik zelf niet geprobeert).

Ik heb goede ervaringen met azijn. Azijn is milieuvriendelijk, kost weinig en werkt uitstekend! Werkwijze: azijn op het schoon te maken oppervlak spuiten, een tijdje in laten werken en daarna schoonspuiten met de tuinslang. Voor meer 'azijntips': zie link

Bronnen:
http://www.vooroma.nl/tipsentrucs/azijntips.htm

Dat spul wat antwoordman zei bedoel ik ook en daarna met de hogedrukspuit er over heen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100