Hoe haal ik mijn inbouwkoelkast naar voren?

Sinds een paar dagen hangt er een hele vieze lucht in de keuken, na alles te hebben gecheckt ben ik ( bijna ) overtuigd dat deze vanachter mijn inbouwkoelkast komt, ook in die hoek hangt de lucht ( meestal 's middags ). Maar hoe kom ik achter dat ding??
Koelkast van binnen al duizendmaal nagegaan maar daar is niets wat die vieze lucht geeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deur van koelkast openen, rand checken op eventuele schroeven waarmee de koelkast in de keuken ingebouwd is. Als er geen schroeven zijn, of als je die losgedraaid hebt kun je de koelkast aan de openstaande deur naar voren trekken, eventueel ondersteun je het "plafond" in de kast een beetje zodat je de kast een beetje van de bodem van de keuken optilt.

Allereerst de koelkast helemaal leeg maken. Doe de inhoud in een koelbox of diepvriestas. Open de koelkast deur zo ver mogelijk. Als het goed is zie je nu een aantal schroeven waarmee de koelkastdeur aan de paneeldeur vast is gemaakt, daar zit vaak ook een plastic klem die de deur meetrekt. Schroef het paneel en die plastic klem los en haal de scharnieren los, verwijder het paneel en zet die aan de kant. Haal de stekker van de koelkast los (zoek eventjes waar die zit, als het goed is heeft je keukenleverancier die op een plek geplaatst waar je erbij kunt, bijvoorbeeld in een naastgelegen keukenkast) Als het goed is kun je nu de koelkast vrij naar voren trekken, doe dat door de wanden en/of de bovenkant drukkend naar voren te trekken. Tip: doe deze klus niet alleen. Een inbouwkoelkast staat vaak hoger ivm de plint, als hij uit de kast komt heb je ineens een flink gewicht waar je mee om moet gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100