Weet iemand een goede tip om de frituurpan schoon te maken?

Het is weer zover, het frituurvet is aan vervanging toe. Alleen die pan schoonmaken vindt ik altijd zo'n hels karwei. Je hebt toch van die aangekoekte resten in die binnenpan en het mandje zitten die er wel ingebrand lijken te zijn. Schuren helpt dan vaak niet en ik heb het ook al eens geprobeerd met een andere tip, namelijk een vaatwastablet erin en laten weken maar ook dat geeft geen gewenst reslultaat.

Heeft iemand anders nog een gouden tip om deze zo efficient mogelijk schoon te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De pan zelf krijg ik - sinds ik een koude0zone pan van rvs heb - altijd wel goed schoon (met een beetje vim ofzo), maar het mandje is een ramp. Dat neemt mijn man gewoon eens in de zoveel tijd zo schoon mogelijk mee om te laten stralen. Ik heb hem ook wel eens een nacht in een plastic zak opgesloten bepakt met ammoniak doordrenkt papier. Werkt als een zonnetje (ook voor ingebrande gaspitten enzo) maar is milieutechnisch natuurlijk wat discutabel, zeker als je dat elke keer doet. Al kun je met één dosis wel een heleboel apparaten / roosters / branders / schalen na elkaar behandelen. Ik bezondig me er een keer per jaar aan. Toegevoegd na 1 minuut: Oh, ik heb trouwens ook wel de gouden tip : na elke twee tot vier keer frituren de pan schoonmaken. Maarja, of dat nou echt makkelijker is....ja, makkelijker wel, maar niet minder werk ofzo. En ook niet echt zuinig met de olie. Alleen wanneer je iedere keer echt te lang wacht, wordt het inderdaad schrobben en boenen.

Heet water erin, waarbij een blokje (machine)afwasmiddel. Goed naspoelen en hij is weer kraakhelder. Toegevoegd na 1 minuut: Sorry, even niet goed gelezen. Maar....., bij mij werkte het erg goed!

probeer het eens met een paar steradent-tabletten er in. succes!

Een hele handige tip (althans bij mij heeft het gewerkt) is om te besluiten nooit meer te frituren. Een frituurpan is een onding in het huis. Net wat jezelf zegt..... Je hebt um ook niet echt nodig, want in de oven kan heel veel gebeuren. En het smaakt minstens zo goed!

Tip: niet teveel water. Bij ons was dat funest voor de frituurpan.

weggooien en een nieuwe kopen.

Echt een supertip is die van Dasty (ontvetter) van de Wibra. Mijn zeer smerige frituurpan met aangekoekt vet, waar ik me al enkele keren met allerlei middeltjes op uitgeleefd had zonder bevredigend resultaat, is weer helemaal schoon.

Goedkoopste tip en volgens mij de beste .Gewoon even een flinke hap gewone Soda en even laten koken samen met de mandjes en je krijgt een hele schone frituur.En geloof me, ik heb jaren in keukens gewerkt en kan het weten.

flesje coca cola in gieten. Na 15 min spoelen. Dan heb je een hele schone frituurpan

Fritel heeft proffesionele schoonmaak middelen voor de frituurpan. Kun je gewoon bij expert bestellen. werkt perfect

het mandje krijg je goed schoon - net zoals een BBQrooster- door het te laten weken in st. Marc. Ik vind zelf het poeder beter werken dan de vloeibare st. Marc (Express)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100