Hoe maak en houd ik geborsteld staal schoon? Is er iets voor te koop of is er een goed huismiddeltje?

De meeste schoonmaak middelen kun je juist hiervoor niet gebruiken. Er was iets te koop ( ben de naam kwijt) maar ik vind het niet meer terug in de supermarkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bij de Action verkopen ze rvs reiniger super spul,maakt goed schoon en glanst mooi. Het is een grijze spuitbus.

HG heeft er een middeltje voor. Kan je bij de supermarkt kopen (AH), of anders heeft Blokker het wel.

Ik denk dat je Staalfix bedoelt. Als je het met het juiste sponsje (glad) gebruikt, werkt het perfect!

Grotere oppervlakten (bijv. een koelkastdeur) kun je eerst schoonmaken met een natte doek, evt. met een beetje allesreiniger en dan nadrogen. Vervolgens een klein beetje vettigheid (je hebt speciale flesjes, maar ik gebruik soms gewoon zwitsal babyolie) op een zachte doek en inwrijven. Niet een te dikke laag, dan blijft er allemaal stof op kleven :)

Ik heb ook (roestvrij) stalen keukenapparatuur,en kreeg van iemand de tip om schoonmaakdoekjes van Jemako te gebruiken.Je hebt dan een nat en droog doekje en hoeft verder niet perse een reinigingsproduct te gebruiken. Je kunt de doekjes bestellen via de onder staande website.

Bronnen:
www.jemako.nl

Glasses, of een huismiddeltje maak je van water met azijn erin en dan in een plantenspuit en gebruiken zoals glasses. De truuk is volgens mij dat je juist niet vanalles erop smeer, want als je zo'n laagje erop hebt zitten en je gaat dan eens met een gewone natte lap langs je koelkast, je juist vlekken krijgt. Handig van de fabrikanten van al die dure middeltjes natuurlijk, want dan grijp je gelijk weer naar zo'n product. Toegevoegd na 11 uur: glassex

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100