Hoe maak je ramen schoon die aangetast zijn door zeelucht?

Wij wonen sinds een tijdje aan zee en op onze ramen zit elke keer een flinke waas door (waarschijnlijk) de zoute zeelucht. Met gewoon ramen lappen gaat dit er niet af. Waar kan je dat het beste mee schoonmaken zonder krassen te krijgen?

Toegevoegd na 21 minuten:
Het lijkt op de kalkaanslag wat je op de bijgevoegde foto ziet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een schoonmaakmiddel zou voldoende moeten zijn, glassex of iets in die richting. Gewoon opspuiten, uitvegen en wegspoelen!

Ik ben geen held met schoonmaken, maar ik gebruik in de badkamer schoonmaakazijn. Werkt erg goed tegen de aanslag, maar dat is kalk en geen zout. Maar misschien werkt het!

Het kan ook zijn dat de ramen "gezandstraald" zijn door de harde zeewind (met zand) als de ramen ruw aanvoelen is het waarschijnlijk slijtage en is er weinig aan te doen.

Deze vraag heb ik enige maanden geleden ook gesteld hier op GV, en kreeg het volgende antwoord: " Hallo, Dat probleem heb ik ook gehad. Zoveel dingen geprobeerd en niets werkte tot ik op internet een fles HK250 besteld heb en dit werkte perfect. Het is wel prijzig maar dat was het me wel waard. Beter dan het advies om een nieuwe ruit te zetten (dubbel glas!)Vooraf kreeg ik van het bedrijf een proefje om te proberen, dat vond ik erg attent. http://www.cementsluier.nl Op deze site staan ook de reacties van vele andere tevreden gebruikers. Succes! Bronnen: cementsluier.nl " Ik heb ook dat proefmonster aangevraagd, en het stukje dat ik er mee behandeld heb is echt schoon geworden. Ik vond alleen de aanschafprijs van het spul te hoog (rond de € 50,--) omdat ik het maar voor 1 raam nodig had. Toegevoegd na 1 minuut: Met dank aan deze GV'er: c1o2r3r4y5

Ik ken het probleem, gewoon Dasty gebruiken en je bent er zo vanaf.

Het kan best salpeter zijn dat uit de stenen en de voegen is gespoeld door regenwater en dan zijn de ruiten gewoon "aangevreten".Je kunt misschien nog proberen met polijsten met roze glassex of polijstpasta,maar anders zijn de ramen gewoon aan vervanging toe.En dan zal er voor de stenen en voegen een oplossing gezocht moeten worden,misschien impregneren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100