Hoe krijg ik kalkvlekken van Aluminium af?Antikal werkt niet.:-(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aluminium moet je nooit met Antikal schoonmaken. Waarschijnlijk heb je nu oxidatievlekken op je aluminium, die je er alleen afkrijgt door te polijsten met een schuurmiddel.

Met cola

Alluminium poets!! Ik geloof dat ze dat bij Brezan hebben!!

Probeer eens Glansspoelmiddel (voor de vaatwasser) insmeren en enige tijd laten zitten en met warmwater afspoelen, succes.

Kook 1 liter water met 4 eetlepels blanke azijn om dof aluminium lichter te maken. Agressieve stoffen die het metaal kunnen beschadigen, zijn chloorbleek, sterke zoutoplossingen en schoonmaakmiddelen met alkaline, inclusief ovenreinigers.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/huishoudelij...

Met schoonmaakazijn. Even in laten trekken, daarna afspoelen en nadrogen. (overigens werkt gewone natuurazijn ook prima).

Chemico,SUPER GP is een schuurmiddel met een verbeterde formule door onder andere de toevoeging van een kalkremmer! Deze nieuwe formule GP heeft al de kwaliteiten en voordelen. - verwijdert bestaande kalksporen - voorkomt nieuwe kalksporen Bijna vijftig jaar later is de chemico nog altijd nummer één van de schuurcreme dankzij zijn unieke samenstelling. Deze schuurmiddel is helemaal niet agressief voor de gebruiker en respecteert de natuur (giftvrij). Het resultaat is perfect! Ideaal voor het onderhoud van alle harde en afwasbare oppervlakten in keuken en badkamer,zoals roestvrij staal,porselein,PVC,tegels,aardwerk,spiegel en ruiten(mag niet worden gebruikt op marmer!)

Bronnen:
chemico standard nl
www.chemico.be/html/nl/pr_standards.html-8k

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100