Hoe kan 't dat een trui NA de was juist minder fris ruikt?

Voordat ik de trui in de was deed, rook ie neutraal. Nu vind ik juist dat ie niet-fris ruikt. (Robijn bont.)

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien is je wasmachine aan een schoonmaakbeurt toe. draai eens een was op 95 graden, met een vaatwasmachinetablet er in.

Het kan zijn dat er zeepresten, vet etc. in de wasmachine zitten. Dat gaat stinken. Om dit op te lossen (en te voorkomen) kun je af en toe je machine (leeg!!) op de hoogste temperatuur laten draaien met een scheut schoonmaakazijn erin. Werkt reinigend en ontvettend.

Heb ik ook met Robijn gehad, wasverzachter dan. Eerlijk, ik vond het stinken. En zag er zo smakelijk uit op het flesje :(

Wat je ruikt is de frisheid van een chemische stof, verpakt in dat flesje, genaamd Robijn... Als jij de reclame gelooft, dan zeg je de reclame na, en geloof je dat dat frisheid is... Jij gelooft het kennelijk niet... Dat laat zien hoe je in de wereld staat... en ik kan dat heel goed waarderen...

Heb dat ook geregeld, haal ik de was uit de wasmachiene en dan stinkt ie verschrikkelijk. Was ik het weer en dan is het weg. Snap het ook niet.

Zou het kunnen dat je de was niet direct uit de machine hebt gehaald? Ik heb dat weleens met fleecetruien; die moeten er echt meteen uit en opghangen worden of in de droger, anders stinken ze alsof er schimmel op zit.

Wasmachine leeg laten draaien, met alleen een scheut schoonmaakazijn erin. Of met drie vaatwasmachinetabletten, heb ik ook wel eens als tip gehoord. Stoffilter leegmaken. Trommel eruithalen, als dat kan - kijken of je die ene sok kunt vinden die je sinds de zomer van 2004 kwijt bent. Wasverzachter: niet gebruiken, of een mini-mini-mini-scheutje erin doen. Ik heb iets paarsigs van de AH, dat stinkt, tenzij ik het bij een half vingerhoedje houd, dan ruik ik korte tijd een chemolavendel.

Omdat je het wasmiddel niet lekker vindt ruiken?

De combinatie van wasmiddel met wasverzachter maakt ook uit. Mijn ervaring is dat bij goedkoop wasmiddel met dure wasverzachter de wasverzachter niet lekker uit de verf komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100