Ik heb een stoffen bankstel gekregen maar dit stinkt heel erg naar rook. Hoe krijg ik dit weer fris?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt van robijn van die knijpsproeiers met geurwater, deze helpen aardig mits de rook vooral in de bovenstof zit. Als dat niet help is het een idee om de kussenhoezen te laten stomen. (indien dit mogelijk is)

M.b.v. febreze. Onder andere bij AH te koop!

Ik heb ook een stoffen bank, en ik gebruik tapijt spray van de action, kost 1,55 en ruikt fris en reinigt ook. Je sprayt het op je bank laat het even intrekken en dan met de stofzuiger erover heen, heerlijk schoon en ik denk dat je rooklucht er ook wel uit krijgt!

met deo

Die knalroze spuitbussen (is dat vanish?) werkt perfect om de rooklucht uit je bank te halen. Grootmoeders tip - Koffiepads helemaal onderin duwen.(tussen het zitvlak en de rugleuning.) Toegevoegd na 1 minuut: slechte puber tip - Begin zelf met roken ! Dan merk je het ook niet meer. Toegevoegd na 3 minuten: Schoonmoeders tip - Zet diepe borden op de verwarming en vul deze met schoonmaakazijn. Door de verdamping worden alle nare luchtjes uit jouw huis verwijderd. Als extra kan je er ook nog wat citroenolie bij doen. Het word een zooitje hier in huis. Iedereen discussieert over wat de beste tip is om de rooklucht eruit te krijgen. Er komen zo vast nog meer tips ! Succes iig.

Op verschillende sites (ff googlen) staat dat als je bakjes azijn neerzet,de rooklucht er intrekt. "oma's tips en dat soort sites" weet niet zeker of dit werkt... Op een andere vraagsite vond ik een antwoord van een meubelreparateur Rooklucht uit stoelbekleding verwijderen? [Gesteld op: 06-10-2010] -------------------------------------------------------------------------------- Toelichting: Als reactie op uw antwoord om de stoel te reiningen met wasbenzine, dan heb ik toch ook de zitting erg nat? Hoe krijg ik dat weer droog? De bekleding kan er niet af. Antwoord: Hallo, Wasbenzine verdampt. Het zal wel even duren maar een andere mogelijkheid is volgens mij de bekleding en de vulling vervangen. En dat wilt u niet. Afnemen met wasbenzine en laten drogen dus !

Bronnen:
http://www.gratisadviseurs.nl/question.php...

Heeft een stoffen bankstel vieze geurtjes. Strooi overvloedig bicarbonaat (maagzout) over je bankstel, laat het een kwartier inwerken. Het zal alle vieze geurtjes absorberen. Daarna wel grondig stofzuigen. Succes!!

Bronnen:
http://www.frytex.nl/tips/interieur.php

lauw water met scheut Citronella (0.70 cent per literfles) en dan met een zachte borstel op brengen. Deppen met witte handdoeken. Dagje niet op zitten.

ik moet u teleurstellen.als het echt zo erg is als u beschrijft,en als uzelf geen roker bent ,zult u ,wat u ook doet,last blijven houden van de "geur"van zo`n doorgerookte bank.doet u zich ditzelf niet aan,en gooi geen geld en tijd weg aan allerlei middelen,die tegen zware rooklucht diep in een bankstel weinig kunnen uitrichten.

Dat van die SCHOONMAAKAZIJN klopt hoor, alleen geen bakjes neerzetten maar de hele bekleding even afnemen. Is meteen goed om de kleur op te halen. Het stinkt dan wel, dit vervliegt vanzelf. Ook kun je de zure schoonmaakazijn lucht bestrijden met een spuitbus. Je hebt verschillende soorten, heel veel bussen elimineren/verwijderen de luchtjes niet, maar verdoezelen ze. Dan blijf je dus inderdaad last houden van de rooklucht wanneer je deze niet eerst verwijderd. Je kunt je bank snel weer drogen met een handdoek en daarna föhn. Sommige stofzuigers (waar je zo'n plastic bak in kan zetten, niet met een papieren zak) kunnen ook water opzuigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100