Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Tandpastavlekken, hoe krijg je ze er het beste en het snelst uit?

Iedereen heeft het wel een keer gehad, je gaat naar een feestje en trekt je beste kleren aan. Je gaat nog even tandenpoetsen en opeens zie je een witte tandpasta vlek. Wat nu? Kun je zo'n vlek er eigenlijk wel uit halen zonder eerst je kleren in de wasmachine te doen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
5.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Eigenlijk niet of nauwelijks, terwijl het er in de was wel heel makkelijk uitgaat. Het enige dat je kunt proberen is de vlek zo nat mogelijk te maken en dan heel lang deppen / wrijven / spoelen. Met het risico trouwens dat je de kleur of het weefsel aantast, en in de praktijk blijf je er eigenlijk bijna altijd sporen van zien. Toch maar poetsen voor het aankleden (of met een theedoek om bij wijze van slabbetje), of opnieuw omkleden. In het allerbeste geval ga je namelijk naar het feestje met een lelijke watervlek in je kleren, al is de tandpasta er dan wel uit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

probeer het eerst met water, anders zit er volgens mij geen andere oplossing meer op. gewoon wachten tot tellsel weer iets heft bedacht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
vandaar dat het ook verstandiger is om voor je je aankleed je tanden te poetsen...
maar je krijgt het er uit met een puntje van een doek met warm water..even overheen wrijven, dan de plek even droog fohnen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
raar antwoord, maar met ... een strijkijzer

je moet maar eens met een (warm!!) strijkijzer over de vlek gaan, en ze is weg. Eventueel ervoor nog een beetje met water overgaan en dan strijkijzer erover

Natuurlijk moet strijkijzer aanstaan, en heel warm zijn, dan over de tandpasta vlek gaan op de kleren met strijkijzer
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je hoeft je wasmachine niet te gebruiken, want deze vlek is zo weg. Gebruik gewoon wat lauw water, voorzichtig deppen en de vlek is weg. Heel even strijken en de natte plek is ook verdwenen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding