waarom worden glazen soms niet schoon in de vaatwasser???

ooit blijft er vuil achter in de glazen in de vaatwasser.
Dit krijg je er ook niet uit na een aantal keer wassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Of je draait een tekort programma of je glazen zijn aangetast door de vaatwasser. In het tweede geval nieuwe glazen kopen en het spoelglansmiddel reservoir regelmatig controleren of er nog genoeg in zit.

Denk niet dat je glazen echt vuil zijn. maar in de vaatwasser krijg je door het veelvuldig wassen glascorrosie. Hier kan je niets tegen doen. Gewoon nieuwe glazen komen en ze manueel afwassen als je het wil vermijden.

Ik denk dat ze een beetje te vies zijn geweest (?) en je zet je glazen in het bovenste gedeelte van je vaatwasser. Je moet ze daar ook mooi opstellen net zoals je je pannen borden en dergelijke onderin mooi moet plaatsen, met name met grote pannen of glazen snij-'planken' komt het wel een voor dat die de werking van de vaatwasser beperken en de viezigheid van de onderverdieping zo in de glazen op de bovenverdieping spuit via die pannen of snijplaten of dergelijke. controleer ook even het filter en de glansspoel als je dat gebruikt.

dan zijn te te vies. voorspoelen helpt. en ontstop je vaatwasser.

wij hebben dat (ik weet het van te voren.... maar ja) als je vaatwasser een keer te vol is en te vies en de filters schoon moeten. Dan zit er zo'n dun, meestal bruin troepje op je glazen. De enige manier omdat er weer af te krijgen is die glazen een tijd (UREN) in warm sopwater te laten weken EN AANSLUITEND weer in de vaatwasser (of zelf boenen met een schuurspons) Ik heb al jaren een afwasmachine en nog nooit glas weg hoeven gooien wegens zg glascorrosie, als ze dof zijn is het spoelmiddel op

Het zou kunnen dat het watersproeisysteem in je vaatwasser wat verstopt zit. Ik bedoel die armen waar aan het uiteinde een gaatje in zit waar het water uit komt. Als dat een beetje verstopt zit dan kan het water je glazen niet zo goed meer bereiken en worden ze niet goed schoon meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100