Hoe kan ik kaarsvet verwijderen uit hoogpolig tapijt?

Ik heb het al met een vork geprobeerd, dan krijg je het meeste er wel uit, maar hoe krijg ik het uit de vezels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leg er keukenrol op en strijk met een heet strijkijzer het vet los. Deze trekt dan in het papier. Herhaal zo net zo lang tot het vet helemaal weg is. Het kan zijn dat het tapijt door het vet verkleurd is, daar doe je helaas niets meer tegen.

met een warm strijkijzer en bakpapier... even erop en t smelt in het papier... Toegevoegd na 56 seconden: je kan er ook keukenrol voor gebruiken

Met keukenpapier en een strijkijzer. Leg een flinke laag keukenpapier op de vlek en strijk erover met een niet te heet strijkijzer. De paraffine wordt weer vloeibaar en het keukenpapier neemt dit op. Zonodig herhalen. Toegevoegd na 3 minuten: Meer tips bij kaarsvetvlekken: http://www.uwhulpinhuis.nl/vlekkenwijzer/Vlekkenwijzer_K.aspx

En als je geen bakpapier hebt: met een warm strijkijzer en gewoon keukenpapier (van de rol).

Pak een oude krant en leg die op de vlek . En dan ga je er met een strijkijzer er over heen . Omdat het een hoogpolig tapijt is dan kan het iets langer duren . Wel ieder keer een ander stukje van de krant op het kaarsvet leggen .

Gebruik de föhn om het kaarsvet vloeibaar te maken en wrijf het vervolgens met een theedoek uit het tapijt. Omdat het kaarsvet echt helemaal vloeibaar moet zijn, moet u voor deze tactiek wel even de tijd nemen. Met een strijkijzer verniel je het tapijt. Het plet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100