Het strijken van overhemden kent een vaste volgorde (volgens onder meer de AllerHande). Waarom die volgorde?

De volgorde volgens veel websites is: eerst het boord, daarna de manchetten en mouwen, dan de rij knopen (achterkant eerst), het achterpand, het voorpand en uiteindelijk de schouders.
Het zal allemaal wel... ik wil alleen maar begrijpen waarom DIT een goede (de juiste) volgorde zou zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je begint met boord en manchetten omdat die een minder hoge temperatuur kunnen hebben dan de rest. Hetzelfde kan gelden voor het garen dat is gebruikt voor de knopen. Vervolgens doe je het in zo'n volgorde dat de kans het kleinst is dat een deel dat je net hebt gestreken weer kreukt door de manier waarop je het overhemd over de strijkplank heen trekt.

Of dat een goede volgorde is zou je moeten uitproberen. De allerbeste methode is nog altijd de methode die jou het beste bevalt.

Dit is nu één van de dingen die je van je moeder klakkeloos mag aannemen, want het is een beproefde methode om nergens een kreukje te laten. Probeer maar eens een andere volgorde: je komt in de problemen.

Ik hou niet van strijken daarom hang ik mijn overhemden kletsnat op in de badkamer en dan zo goed mogelijk zinder kreukels en dan kan je ze weer aan en je ziet het haast niet na een uurtje of hij nu wel of niet gestreken is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100