Hoe maak ik een gelakte houten trap kaal zodat het geschilderd kan worden?

Alleen schuren of een afbeit? Alle tips zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou hem zeker niet helemaal kaal schuren als hij toch opnieuw geschilderd moet worden. Het is een hels karwei en overbodig werk en overings hij word er niet mooier vanals je hem helemaal kaal schuurt. Maak treden en stootborden mooi egaal door eerst te schuren en daana te plamuren van scheuren en gaatjes. Vergeet ook niet het ontvetten van het te schilderen oppervlak. Toegevoegd na 13 minuten: enkele tips voor verdere bewerking. Zet kaalgeschuurde stukken goed in de grondverf en herhaal dit zo nodig. Schuur licht op naar iedere verfbeurt en verwijder het stof. Begin hierna met het aflakken.

met een schuurmachine en zelfs kan je de trap mooi schoon krijgen met een stuk glas

insmeren met afbijt goed in laten trekken en daarna met een verfkrabber de boel weghalen en gelijk trekken. daarna met grof schuurpapier ,middel grof schuurpapier en eindigen met fijn schuurpapier. je zal zien dat aan het eind de structuur van het hout zichtbaar word of nog beter zichtbaar word.

Je hoeft hem niet helemaal kaal te maken hoor! Gewoon schuren en daarna gronden en schilderen. Is voldoende.

Hij hoeft niet kaal, maar als antwoord op je vraag: gebruik een brander (hete fohn) en een krabber (direhoekkrabber) om het eraf te krabben. Eerst de fohn erop, niet te lang anders word het te heet en als je dat een deel hebt gedaan (het gaat bladderen, bubbelen en er komen blazen op) dan ga je krabben. Toegevoegd na 21 seconden: direhoek krabber bedoel ik dus

met de verfbrander afbranden, schuren en opnieuw lakken

Als je de trap helemaal kaal wil hebben gaat dit het beste en snelste met een verfbrander. Dit is niet de veiligste manier maar wel het snelst. Een verfstripper is ook mogelijk. Als beide niet mogelijk zijn is verfafbijt een optie. Je moet na het afbijten wel goed spoelen zodat er geen resten afbijtmiddel achter blijft. Daarna goed schuren en het lakken kan beginnen volgens de gebruiksaanwijzing op het blik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100