Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je 2 installatieautomaten achter elkaar plaatsen op dezelfde kabel?

Vanuit het hoofdgebouw (achter aardlek en installatieautomaat) hebben wij 3 kabels doorgetrokken naar het bijgebouw. deze 3 kabels willen wij graag in het bijgebouw ook achter een aardlek en 3 installatieautomaten plaatsen. Reden hiervoor is dat als er teveel stroom wordt gebruikt of kortsluiting in het bijgebouw plaatsvindt er dan in de meterkast van het bijgebouw (na oplossen van het probleem ;-)) de schakelaar weer terug gezet kan worden. Is dit met een meterkast met aardlek (40A, multi Merlin Gerin) en 3 installatieautomaten (16A, multi 9, dpn B16) goed te organiseren? Klapt de aardlek er niet sowieso ook in het hoofdgebouw uit? En hoe ziet het schema er dan uit? Alvast enorm bedankt voor de reactie! mvg Herman Bruins

een jaar geleden
2.4K
TurfGraver
een jaar geleden
Als je zorgt dat automaten in het bijgebouw van lager amperage (en sneller) zijn dan hoofdgebouw gaat dat werken, anders kan het beide kanten uit.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja, dit is mogelijk. Je kunt twee installatieautomaten achter elkaar plaatsen op dezelfde kabel door een splitter te gebruiken. De splitter verdeelt het signaal van de kabel en stuurt het naar beide installatieautomaten.
(Lees meer...)
9 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding