Hoe kan ik het beste tegellijm verwijderen van mijn cementdekvloer in de keuken?

Ik heb de bestaande tegels eruit gesloopt en wil deze vervangen door nieuwe. Op de cementdekvloer zit nog een laagje tegellijm. Mijn vraag is Hoe ik deze het gemakkelijkst kan verwijderen. Is het handig om de vloer glad te maken door de oneffenheden op te vullen met tegellijm? Het betreft in totaal ca. 19 m2

Weet jij het antwoord?

/2500

Het meest milieuvriendelijke is om de vloer gewoon te egaliseren met een laagje cement. Is dit geen optie en is het echt noodzakelijk dat de tegellijm verdwijnt dan kun je het beste zoutzuur, of fosforzuur gebruiken. Na het instrijken met één van de twee zuren steek je de lijmresten zo van de vloer af...

Je kunt de vloer met egalise weer (laten) egaliseren, an heb je het vlakste resultaat voor een nieuwe toplaag. Als de tegellijmresten plaatselijk dik zijn, kun je beginnen dit af te steken of zoveel mogelijk weg te schuren. Je zegt al nieuwe tegels te willen gaan leggen. Hiervoor hoeft de vloer niet 100% vlak te zijn, de nieuwe tegels komen ook weer op/in de tegellijm te liggen. Ze hebben bij mij van de week tegels gelegd, en de vloer was zeker niet glad (een zandcement dekvloer vanuit de bouw, inclusief een extra aanbouw die later is geplaatst).

Je kan 'Alabastine vloerlijmverwijderaar' gebruiken. Te koop bij de bekende bouwmarkten

Je kan het best gewoon een druklaagje op de vloerlijmen, waar je de tegel weer op lijmt. Moet je natuurlijk wel even uit kijken met je drempel hoogte en je deur etc. Een druklaag is gewoon een soort folie/piepschuim/karton wat je wil, die je op de vloer legt en lijmt, waardoor oneffenheden verdwijnen.

Tegellijm is een bouwcementprodukt dat zich alleen mechanisch laat verwijderen. Denk aan hamer en bijtel of een kango met een platte bijtel. Als je als doe het zelver een vloertegel gaat leggen zorg dan altijd voor een egale ondergrond. Dit geeft uiteindelijk het beste reseltaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100