Kan ik gewoon stucwerk ("gips") in de badkamer laten aanbrengen, daarna latexmuurverf aanbrengen?

ik wil geen tegels, geen beton-cire, maar "gewoon" na het stucen de muren verven. eea in een nieuw te bouwen appartement met beton en gipsblokmuren. kan dat in een vochtige (douche-) ruimte. moet ik dan speciale stuc gebruiken? valt de stuc eraf? gaat de verf bladderen? heb ik straks sneller last van schimmel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je badkamer van vloer tot plafond betegelen is zelf erg slecht als het gaat om schimmelvorming. Stuc en pleister zorgen er juist voor dat een badkamer kan ademen waardoor de kans op schimmelvorming juist afneemt. Wil je echter van vloer tot plafond stucwerk op je muren, dan zul je een exterieur kwaliteit moeten nemen. Deze is waterbestendig en zal er niet vanaf bladderen; mits goed voorbehandeld. Ik zou hiervoor een vakman inschakelen. Niet alleen is stuccen een vak apart, met de waterdichtheid van je badkamer wil je geen risico's lopen.

De gipswanden zou je kunnen afwerken met een hiervoor geschikte muurverf voor vochtige ruimte's. Sikkens heeft hier een product voor de Sikkens Alpha humitex SF, onbehandelde ondergrond moet voorgestreken worden met de Alpha aquafix. Ik denk dat dit een mooi product is voor jou badkamer, kijk anders even op de site van sikkens. Toegevoegd na 2 minuten: Laat je anders goed informeren bij een verfspeciaalzaak, of laat een schilder komen voor advies en laat het deze dan ook uitvoeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100