Hoe krijg ik het binnenwerk van het toilet los?

Het toilet loopt door. Ook wanneer ik het kraantje dicht heb zitten. Nu wil ik een nieuwe afsluiter plaatsen maar ik krijg het schroefwerk aan de onderkant niet los. Zie foto. Er bestaat denk ik ook niet zo een grote steeksleutel. Iemand een goed tip om hem los te krijgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Die grote wartel is ook niet bedoeld om met een steeksleutel los te halen. Normaal gesproken wordt die met de hand aangedraaid. Mocht hij nu toch te vast zitten om met de hand los te draaien, dan zou je kunnen proberen hem eerst eens met WD40 of een dergelijk middel in te spuiten. Na 10 minuten intrekken nogmaals proberen. Mocht het dan nog niet lukken dan zou je een waterpomptang op kunnen zetten om hem los te draaien. Wel opletten dat je er niet te hard mee knijpt. Als je de wartel aan gort knijpt ben je namelijk verder van huis.

Ik zou proberen met een sleutel waar je een oliefilter van een auto mee demonteert. Dat kan een kettingsleutel zijn of een haaksleutel. Toegevoegd na 4 minuten: Ik zie bij Bron2 nog wat grote tangen staan, als je naar onderen scrolt.

Bronnen:
http://www.autoshopamsterdam.nl/Garage-ger...
http://www.midlock.nl/Laser/Oliefiltersleu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100