Welke zaag kan ik gebruikenom een dikke plaat polycarbonaat van ca. 1 cm. dikte door te zagen zonder dat de plaat smelt en de zaag beschadigt?

Ik heb een kleine zaagtafel met een cirkelzaagblad voor het doorzagen van hout/board/laminaat.
Met dat zaagblad zijn ook zonder problemen stukken pvc-vloer gezaagd, maar misschien moet er dus in geval van dit dikke polycarbonaat een ander zaagblad in of moet de plaat nat gezaagd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

je kunt met een cirkelzaag wel polycarbonaat zagen, als je rustig zaagt. Smeer de zaag met ietsje WD-40 of siloconenolie (niet de tanden, wel het blad). Het werkstuk langzaam over de zaag voeren; gebruik een goede langsgeleider! Ook kun je een decoupeerzaag gebruiken. In beide gevallen niet op het stuk zelf aftekenen maar op afplaktape (schilderstape). Laat de beschermfolie op het te zagen stuk zitten en haal dat er pas na het zagen af. Zie de bron.

Bronnen:
https://kunststofplatenshop.nl/polycarbona...

Je beschrijft niet wat voor een blad er op de cirkelzaag gemonteerd is, maar voor dergelijk materiaal dien je een fijn getand blad te gebruiken. Om te voorkomen dat het warme materiaal na het spouwmes weer tegen elkaar komt en versmelt is het verstandig een afstandshouder in de zaagsnede te plaatsen. Dit kan een dun stukje triplex of zelfs karton zijn. Mooier is het nog om dergelijk materiaal op een lintzaag te zagen; deze genereert nauwelijks warmte waardoor het weer versmelten wordt voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100