hoe sluit je 4 fittingen aan op 1 stroombron?

Ik wil zelf een lamp maken met meerdere fittingen en peertjes. 2 lampen in een kroonsteen kan, maar 4 lijkt me niet waarschijnlijk. Ik heb een huis tuin en keuken oplossing nodig aangezien ik geen mogelijkheid heb tot solderen.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Kroonstenen bestaan er ook in grotere maten. Vraag ernaar in de bouwmarkt. Als er drie in passen heb je er wat meer nodig.

Dit soort gevallen gaat meestal van lamp naar lamp: de fase en de nul gaan naar de eerste lamp. In dezelfde aansluitingen komt een tweede draad die door loot naar de tweede lamp. Ook hier loopt weer een draad door naar de derde lamp enz. In geen enkele aansluiting komt zo meer dan één draad wat een redelijk degelijke en betrouwbare verbinding oplevert. Toegevoegd na 5 minuten: Het plaatje wordt niet getoond :-( dan maar via een link: http://www.klusidee.nl/Forum/userpix/52639_1_1.jpg Toegevoegd na 25 minuten: Terechte opmerking van Moordigger, hieronder: In geen enkele aansluiting komt zo meer dan TWEE draden....

Niet. Ik zou voorzichtig zijn met het maken van dit soort aansluitingen, omdat ze makkelijk leiden tot overbelasting van kroonsteentjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100