Hoe kunststof balken zagen?

Thuis hebben we (behoorlijk wat) kunststof balken nodig. Omdat we samen met de buren wat gaan maken kunnen we beter de balken groot inkopen en dan zelf opmaat maken. De balken kunnen tot 75x75mm gaan en die moeten we dus heel simpel recht zagen.

Wat is de beste manier om dit te zagen? Ik heb gelezen dat je dit met een soldeerbout kan doen en dat je dan de zaag verwarmt, maar dit duurt te lang.

Zelf dacht ik er aan om een lintzaag te kopen, een heel fijn zaagblad, en dan met lucht er op te blijven blazen zodat de bramen weg geblazen worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hang van het kunststof af, maar als het bijvoorbeeld perspex is, gewoon onder de afkortzaag met fijne vertanding. Je kan ook een lange ijzerzaag in een decoupeerzaag doen en het daarmee zagen. Lintzaag zou ik niet gebruiken tenzij je om de haverklap de zaag wilt verwisselen!

Met een scherpe grote handzaag kan je goed recht zagen, eventueel zou je een mal kunnen maken. (vergelijkbaar met een grote verstekbak) Een mal is ook handig bij veel stukken van precies dezelfde lengte. Met een afkortzaag (met het juiste blad (vertanding) en scherpe tanden) zal het ook gaan. Toegevoegd na 47 seconden: ps. vraag het anders aan de leverancier, die hebben vaak goeie tips.

Bronnen:
http://www.formido.nl/stanley-fatmax-handz...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100