Ik heb een paar los zittende cellenbetonblokken in een muur, hoe kan je dat maken zonder de hele muur te slopen?

Het is een half los staand muurtje van cellenbetonblokken van 5cm dik, 90cm breed en 2m 65cm hoog tot aan het plafond.
Het muurtje staat aan 1 kant tegen de muur (in een kunsstof profiel), en aan de onderkant tot 60cm hoogte staat hij over de hele breedte vast gelijmd tegen een ander muurtje van 10cm dik.

De gebruikte blokken zijn 5cm dik, 60cm breed en 20cm hoog, op het muurtje moet straks aan beide zijden worden betegeld.

Nu kom ik er dus achter dat een paar blokjes in het muurtje los zitten. De lijm heeft kennelijk niet overal gehecht. Bij 1 blok zit deze aan de zijkant niet goed tegen het andere blok vast, en bij weer een blok zit deze niet goed vast op het blok eronder.

Kan je dat nog fiksen zonder de hele muur te slopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er een paar blokken niet helemaal vast zitten en er zelfs ruimte tussen zit kun je dat meestal wel oplossen tijdens het tegelen, de tegellijm en tegels geven ook nog extra stevigheid. Ik zou me wel afvragen of de hele muur wel stevig is als er slechte of te weinig lijm gebruikt is en de verankering met de andere muur wel voldoende is.

ik zou er polymax van bison in spuiten maakt de naden dicht en lijmt gelijk de blokken vast en daarna tegelen

aan beide zijde van de muur plak je stucgaas van minimaal 15cm breed met fix&finish van Knauf over de loszittende stenen, uit laten harden (een uur of twee) en tegelen. Toegevoegd na 1 minuut: over de naden van de loszittende stenen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100