waarmee kan je pur stucen?

Ik ben bezig met een efteling paddenstoel. Ik heb een basis gemaakt van kippengaas en pur schuim en wil het nu wat steviger/harder maken met iets dat water bestendig is. Het moet ook overschilderbaar zijn. Hopelijk weten jullie waarmee ik de pur kan stucen zodat het echt hard en stevig is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi Daanvk, wat jij wil kun je denk ik het beste bereiken door een laag twee componenten polyester hars / epoxy te gebruiken. Zoals ook wel voor auto's en boten gebruikt wordt. Meestal kun je dat spuiten, gieten, of met een kwast / roller verwerken. Ik zou het gieten en dan met een kwast bijwerken. Je kunt ook een laagje glasvezel folie aanbrengen ter versteviging. Op zich zijn de twee componenten kits die in de bouwmarkt verkrijgbaar zijn voor polyester reparaties al best geschikt hier voor. Het resultaat is veel duurzamer en waterdichter dan met gelakte papiermache. Wel helemaal rondom gebruiken dan. http://m.youtube.com/watch?v=JBPvqd5v0-A

Een mooie paddestoel maak je met papier machee. Pur was niet per se nodig geweest over het kippengaas frame maar de papier machee gaat ook daar over heen. Krantenpapier pappen in behanglijm en laagje voor laagje aanbrengen. Tussendoor laten drogen. Daarna overschilderbaar.

1] Papiermache pulp. Dus niet werken met stroken krantenpapier, maar snippers papier: koken en vermengen met lijm en gips en daar een dikke pap van maken. Op internet zijn diverse recepten te vinden. Als dat uiteindelijk hard is, is het heel degelijk, maar voor buiten moet je het wel heel goed vernissen. 2] Ga eens in de bouwmarkt op zoek naar synthetische gips. Er zijn twee soorten gipsmaterialen: het klassieke gips en het synthetisch gips (doorgaans glasvezel). Deze laatste soort gips is bijzonder hard (d.w.z. snel belastbaar) en waterbestendig; 3] Stucen met designmortel. Dat is een stucmortel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in de tuin. De mortel is gemaakt op basis van cement in plaats van kalk. Door het gebruik van cement is de designmortel waterdicht en vorstbestendig.

Voor carnavalswagens en dergelijke wordt tegenwoordig meestal Paverpol gebruikt. Dat is een soort houtlijm, zeer geschikt voor dit doel. Je verwerkt het met papier of textiel. Paverpol is te koop in vele winkels, vooral die rond creativiteit Toegevoegd na 7 minuten: En het geeft veel minder troep als alle andere genoemde oplossingen!

Bronnen:
www.paverpol.com/prestashop/nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100