Hoe ontstop ik de afvoer van de WC als de evt verstopping tussen de verdiepingen in zit?

Er is een borrelend geluid in andere afvoerputjes op eerste verdieping als wc wordt doorgetrokken. Wat te doen? Hoe ontstop ik dat als de evt verstopping tussen de verdiepingen in zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het geborrel uit het doucheputje komt: alles ontharen en reinigen! Putdekseltje er af en alles wat je ziet schoonhengelen ( lange haaknaald, gewoon met de vingers, ook geen ramp, het is allemaal je eigen haar en zeep) en doorspoelen en dat doe je dan voortaan 1x per maand. Vaak is een of twee haren al de boosdoener.

Ga met een plopper alle afvoerputjes afzonderlijk langs en probeer deze één voor één te laten ploppen. Als dat van alle kanten af gedaan wordt heb je kans dat er ergens in het midden iets losschiet doordat er dan van alle kanten druk op wordt gezet. Als dat niet helpt kun je beter de ontstoppingsdienst of de loodgieter bellen. Heb je een huurhuis dan zijn de kosten voor een ontstoppingsdienst misschien bij de je service-abonnement inbegrepen (bij mij tenminste wel). De loodgieter zul je waarschijnlijk dan wel zelf moeten betalen. Ga niet met oplosmiddelen aan de gang want die schijnen meer kwaad dan goed te doen. Toegevoegd na 1 minuut: De plopper zou ik ook even in de wc proberen te laten ploppen. Ploppers zijn voor een paar euro te koop bij doe het zelf zaken en bij Blokker, Marskramer enz.

dit borrelend geluid duid inderdaad vaak op een aankomende verstopping,in dit geval hier lijkt de hulp van een onstoppingsdienst aan te raden.

Het vrijkomen van luchtbellen, het borrelen dat je hoort wijst op een verstopping. Probeer eens met een trekveer de verstopping te verwijderen, wel handschoenen aan, dit is geen al te fris klusje. De trekveer is te koop bij de bouwmarkt. Toegevoegd na 22 uur: Wij noemden het thuis altijd de trekveer, maar de ontstoppingsveer is de gangbare naam.

Bronnen:
http://www.beslist.nl/products/r/Ontstoppingsveer/
http://www.gootsteen-ontstoppen.com/hoe-ge...

Bij ons borrelt het touchputje (het hoofdputje) als je de wc doorspoelt als het veel geregent heeft. Het riool kan op dat moment gewoon niet zoveel water aan. Kijk eens of het aan het weer ligt en anders moet je even de tips van de anderen proberen.

Er is geen verstopping. Het probleem is de beluchting van het riool. Als je de wc doortrekt zuigt de lucht het water uit de stankafsluiters (watersloten) op de eerste verdieping. Dat kan worden voorkomen door het rioleringsstelsel te beluchten, meestal met een pijpje vanaf het dak. Er is of een constructiefout in het rioleringsstelsel, of de pijp is verstopt. Het gevolg is niet alleen gegorgel, maar ook dat de stankafsluiters te weinig water hebben, zodat het vooral in de douche zal gaan stinken. Het lijkt mij verstandig om er een loodgieter bij te halen.

Bronnen:
http://www.klusidee.nl/Forum/about6112.html
https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterslot_(sifon)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100