Hoe krijg je een plastic dopje met een kapotte gleuf los?

Ik wilde het klepje onderaan mijn wasmachine openen maar helaas is het gleufje op een van de dopjes te breed geworden. Ik gebruik een munt maar deze duwt het plastic als het ware aan de kant waardoor het probleem alleen maar verergerde en ik nu helemaal geen grip erop krijg. Heb al vanalles geprobeerd, erop te tikken, beetje wrikken maar hij moet echt een kwartslag draaien en moest bij de andere behoorlijk wat kracht zetten om hem los te krijgen... hoe krijg ik hem nu los?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij dit soort dopjes is het belangrijk om passend gereedschap te gebruiken. Dus een strip die zo dik en breed is als de gleuf in het dopje zelf. Met niet-passend gereedschap (zoals een muntje) heb je te weinig dragen oppervlak en beschadig je de schroefdop. Wat je nu nog kunt proberen is, met bijv. een waterpomptang, de dop alsnog los te draaien. Ik adviseer een nieuwe dop te monteren en in het vervolg met passend gereedschap te werken.

Ik zou een een schroevendraaier nemen die bijna net zo breed is als het dopje. Aan de punt slijp je het midden weg zodat er twee punten ontstaan deze maak je heet en laat je iets in het plastic dopje zakken haaks op de gleuf even wachten tot de schroevendraaier is afgekoeld en draai het dopje in de gewenste positie. door dit systeem gaat het dopje niet uiteen maar blijft door de puntjes in vorm . Succes. Heb het zelf al vele malen toegepst als wasmachinemonteur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100