hoe maak ik zo een klein mogelijke instapdouche?

Ik heb een aantal onderdelen gekocht, maar zie nu dat het moeilijk wordt om de douche te ontwerpen. Als ik de douche zet waar ik ze wilde zetten, kom ik in problemen met de toegangsdeur (iemand die naar het toilet moet, moet dan passeren aan de douche maar heeft nauwelijks plaats hiervoor)
Ik heb een langwerpige afvoer van 1 meter gekocht plus een glazen douchewand van 1 meter als scheidingswand met de wasbak. hoe kan ik nu zo klein mogelijk een instapdouche maken, die toch genoeg ruimte biedt?
Kan ik het water vrijuit in de badkamer laten stromen dankzij die brede afvoer, of is dit risicovol?

Toegevoegd na 11 uur:
het toilet waarvan sprake staat niet op de tekening, het bevindt zich tegenover de wasbak in een inham.

Toegevoegd na 5 dagen:
allemaal goede tips, bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou in plaats van een vaste scheidingswand daar een klapdeur kunnen maken die je plat tegen de muur aan klapt als je de douche niet gebruikt. Waarschijnlijk kan je de vloer van de douche het beste af laten lopen naar de muur en de afvoer aan aan die kant maken.

ik zou juist de glazen wand tussen de wastafel en de douche vast maken, als je de onderkant dicht kit komt daar nooit vocht doorheen, en de goot dwars daarop richting badkamer. Zo stroomt je water nooit de badkamer in, en hoef je geen verhoogde douchebak te maken.

Kan de douche niet voor het raam? Dan de douchewand haaks op de muur waar het raam in zit, tussen douche en toilet-nis? De wasbak komt dan naast de deur. Anders komt je douche wel heel dicht bij de deur en zal er altijd water tegen de deur komen en misschien over je drempel de gang in lekken. Ik weet niet hoe de deur open gaat en waar het lichtknopje zit, maar dat is misschien ook iets om rekening mee te houden? Hoe je het ook doet: een badkamer aanleggen doe je niet elk jaar opnieuw. Als iets niet past, dan past het niet. Jammer dan van je al gekochte spullen, maar misschien beter nu een kleinere douchewand kopen, dan volgend jaar na veel ergernis door te smalle doorgangen toch de boel weer willen slopen. Ik heb ook een kleine douche en helemaal geen douchewanden of gordijnen. Na het douchen de trekker over de vloer en een doekje over de wasbak en klaar. Spulletjes die droog moeten blijven staan hoog genoeg op een schapje aan de zijmuur. Liever elke dag even alles droogmaken, dan tijdens het douchen met kont en ellebogen tegen muren en wandjes stoten of aan douchegordijnen blijven plakken. Toegevoegd na 3 minuten: Douchegootje zou ik tegen de wand doen, of bijna tegen de wand. Er blijft altijd water op en omheen liggen vlak na het douchen. Maak je de goot in het midden, dan loop je daar steeds doorheen. Er komt dan ook veel meer vuil in. En afschot maken naar 1 kant is al lastig genoeg. Met de goot in het midden, maar niet over de hele lengte van de ruimte, moet je afschot maken in 3 vlakken.

Zo heb ik het gedaan op mijn m² om te voorkomen dat de hele douche steeds helemaal nat wordt. Toegevoegd na 4 minuten: Hoe kan dat nou, de afbeeldingen komen er niet bij. Zal ze even verkleinen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100